Η Ρωσία δεν πρόκειται να απομονωθεί από την παγκόσμια οικονομία και να παράγει τα πάντα μόνη της, αλλά χρειάζεται αυτάρκεια σε κρίσιμους τομείς, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με τους πρωθυπουργούς των χωρών μελών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU).

Η EAEU είναι μια οικονομική ένωση κρατών, στην οποία συμμετέχουν οι Ρωσία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, η Αρμενία και η Κιργιζία.

«Σίγουρα δεν πρόκειται να απομακρυνθούμε από κανέναν – από την παγκόσμια οικονομία – ειδικά από τα πολλά υποσχόμενα κέντρα της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παράγουμε τα πάντα στο σπίτι μας με οποιοδήποτε κόστος. Δεν έχουμε κανένα τέτοιο σχέδιο», είπε ο Ρώσος ηγέτης, όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS .

Τριγμοί στο Κρεμλίνο: Οι Ρώσοι ολιγάρχες αποσύρουν την εμπιστοσύνη στον Πούτιν

Ψηφιακή ανεξαρτησία

«Θα προσπαθήσουμε και, φυσικά, θα παραμείνουμε ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οικονομίας στο σύνολό της. Αλλά σε κρίσιμους τομείς, φυσικά, θα ήταν καλύτερο -θα το πω πολύ προσεκτικά- να είμαστε ανεξάρτητοι, γιατί αυτή η αυτάρκεια είναι η βάση της κυριαρχίας», τόνισε.

Ένας τέτοιος τομέας είναι η ψηφιακή ανεξαρτησία της χώρας, σημείωσε ο Πούτιν.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ενεργά για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου ψηφιακού οικοσυστήματος που ενώνει τα εθνικά συστήματα ηλεκτρονικών δημόσιων υπηρεσιών και ηλεκτρονικών κυβερνήσεων», προέτρεψε σχετικά.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια η Ρωσία έχει κάνει μεγάλα βήματα σε αυτόν τον τομέα.

«Μου φαίνεται ότι έχουμε το δικαίωμα να πούμε ότι είμαστε, φυσικά, παγκόσμιοι ηγέτες σε αυτόν τον τομέα, χωρίς αμφιβολία», είπε ο Πούτιν. Διευκρίνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να μοιραστεί τις βέλτιστες πρακτικές και την εμπειρία της στον τομέα αυτό με καθένα από τα κράτη-εταίρους στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή