Τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, σύμφωνα με υπόμνημα που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Ulrich Koerner στους εργαζομένους, στο οποίο είχε πρόσβαση το Bloomberg News.

«Ενώ τη Δευτέρα ολοκληρώνεται αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας μας, είναι επίσης η αρχή ενός νέου και συναρπαστικού μέλλοντος», ανέφερε ο Koerner στο υπόμνημα, το οποίο κυκλοφόρησε στους εργαζόμενους την Παρασκευή. «Η Δευτέρα θα είναι μια ιστορική ημέρα για την τράπεζά μας και μια κομβική στιγμή για την UBS, την Ελβετία και για ολόκληρο τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών».

Ελβετία: Στο κοινοβούλιο η κατάρρευση της Credit Suisse

Η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS θα δημιουργήσει έναν νέο ευρωπαϊκό τραπεζικό γίγαντα. Οι δύο άλλοτε ανταγωνίστριες ελβετικές τράπεζες συμφώνησαν στην εξαγορά ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο εν μέσω αστάθειας στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα, καθώς τρεις τράπεζες των ΗΠΑ κατέρρευσαν εκείνη την εποχή.

Στο υπόμνημα, ο Koerner δήλωσε ότι αναγνωρίζει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το πώς η συμφωνία αυτή θα επηρεάσει το προσωπικό της Credit Suisse. «Το νομικό κλείσιμο της Δευτέρας είναι το επόμενο σημαντικό βήμα καθώς εργαζόμαστε για να σας δώσουμε τις απαντήσεις που χρειάζεστε το συντομότερο δυνατό».

Η συμφωνία με την ελβετική κυβέρνηση

Συμφωνία προστασίας έναντι ζημίων, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά της Credit Suisse, υπέγραψαν η UBS και η ελβετική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή.

Με βάση τη συμφωνία, η ελβετική κυβέρνηση θα κληθεί να καλύψει ζημίες έως και 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (10 δισεκατομμύρια δολάρια) μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS.

«Για να καταστεί δυνατή η εξαγορά, η κυβέρνηση χορήγησε στην UBS εγγύηση για τυχόν απώλειες που προκλήθηκαν κατά την εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse», ανέφερε η κυβέρνηση. «Η εγγύηση θα τεθεί σε ισχύ μόνο εάν οι ζημίες από τη ρευστοποίηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων υπερβούν τα 5 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα και περιοριστούν συνολικά στα 9 δισεκατομμύρια», πρόσθεσε.

«Η UBS θα διαχειρίζεται αυτά τα περιουσιακά στοιχεία με συνετό και επιμελή τρόπο και σκοπεύει να ελαχιστοποιήσει τυχόν απώλειες και να μεγιστοποιήσει την πραγματοποίηση της αξίας αυτών των περιουσιακών στοιχείων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή