Εκλεισε την… πόρτα στις απαιτήσεις της Intel o υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ, η οποία ζητούσε από τις γερμανικές αρχές υψηλότερες επιδοτήσεις για ένα εργοστάσιο ημιαγωγών που θα κοστίσει 17 δισεκατομμύρια ευρώ, με τον γερμανό υπουργό να υποστηρίζει ότι η χώρα δεν μπορεί να το αντέξει οικονομικά, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα χρήματα στον προϋπολογισμό», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Λίντνερ. «Προσπαθούμε να εξυγιάνουμε τον προϋπολογισμό αυτή τη στιγμή, όχι να τον επεκτείνουμε».

Το ευρωπαϊκό Chips Act και η ευκαιρία της Ελλάδας στη βιομηχανία ημιαγωγών

Ο τεχνολογικός κολοσσός επρόκειτο να λάβει 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε κρατική στήριξη για το εργοστάσιο που κατασκευάζει στη Γερμανία. Ωστόσο, λόγω του υψηλότερου κατασκευαστικού και ενεργειακού κόστους, πλέον απαιτεί να λάβει ως στήριξη συνολικά περίπου 10 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Η Intel δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την εν λόγω είδηση.

Επέλεξε το Μαγδεμβούργο

Η εταιρεία ανακοίνωσε πέρυσι ότι επέλεξε την πόλη του Μαγδεμβούργου της κεντρικής Γερμανίας για να κατασκευάσει ένα νέο βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής τσιπ ως μέρος μιας επενδυτικής προσπάθειας 88 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλη την Ευρώπη, η οποία περιλάμβανε την ενίσχυση ενός εργοστασίου στην Ιρλανδία, ενός χώρου συσκευασίας και συναρμολόγησης στην Ιταλία και την κατασκευή μιας μονάδας σχεδιασμού και έρευνας στη Γαλλία.

Η Intel είναι μεταξύ πολλών κατασκευαστών ημιαγωγών, συμπεριλαμβανομένης της TSMC της Ταϊβάν και της Wolfspeed των ΗΠΑ, που αναζητούν κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία