Αρνητική εμφανίζεται η Γερμανία διά στόματος του υπουργού της Οικονομικών στο αίτημα της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας Intel για μεγαλύτερου ύψους επιδοτήσεις στην μονάδα κατασκευής ημιαγωγών, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της χώρας δεν μπορεί να το αντέξει οικονομικά. Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμά τους σήμερα Κυριακή οι Financial Times. την Κυριακή, στο οποίο φιλοξενούν δηλώσεις του Κρίστιαν Λίντνερ.

Το ευρωπαϊκό Chips Act και η ευκαιρία της Ελλάδας στη βιομηχανία ημιαγωγών

«Δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα χρήματα στον προϋπολογισμό», ανέφερε η εφημερίδα σε συνέντευξή του ο Λίντνερ. «Προσπαθούμε να εξυγιάνουμε τον προϋπολογισμό αυτή τη στιγμή, όχι να τον επεκτείνουμε».

Η εταιρεία επρόκειτο να λάβει 6,8 δισ. ευρώ κρατικής στήριξης για το εργοστάσιο κατασκευής ημιαγωγών στη Γερμανία, σε μια επένδυση που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 17 δισ. ευρώ. Ωστόσο, εξαιτίας του υψηλότερου κόστους ενέργειας αλλά και της κατασκευής, απαιτούνται επιπλέον 10 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Πέρυσι, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι επέλεξε την πόλη του Μαγδεμβούργου στην κεντρική Γερμανία για να κατασκευάσει μια καινούργια μονάδα παραγωγής ημιαγωγών. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου επενδυτικού σχεδιασμού ύψους 88 δισ. δολαρίων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Βάσει του σχεδιασμού αυτού, προβλέπεται η ενίσχυση ενός εργοστασίου στην Ιρλανδία, ένας χώρος συσκευασίας και συναρμολόγησης στην Ιταλία, όπως και η κατασκευή μιας μονάδας σχεδιασμού και έρευνας στη Γαλλία.

Η Intel είναι μία από τις πολλές κατασκευάστριες ημιαγωγών που επιδιώκει να εξασφαλείσει κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή εργοστασίων στην Ευρώπη. Άλλες εταιρείες που βρίσκονται στην ίδια λογική είναι η TSMC της Ταϊβάν και η αμερικανική Wolfspeed.

Σε προσπάθεια του Reuters για κάποιο σχόλιο από τη μεριά της Intel, δεν υπήρξε ανταπόκριση από την εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Έρευνα BrokerChooser: Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης
Τεχνολογία |

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας

Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες