Με τους πρωταγωνιστές να εναλλάσσονται με μεγάλη “πειθαρχία”, το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει σε ανοδική τροχιά, με αρκετά ικανοποιητικό τζίρο. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,65%, στις 1.269,85 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 65 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η σειρά της Eurobank και της Λάμδα είναι σήμερα για να οδηγήσουν την αγορά στην έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση την αγορά. Αλλά το ακόμη καλύτερο είναι ότι το ΧΑ προέρχεται από άλλη μία θετική εβδομάδα, τη 10 στις τελευταίες 12, καθώς οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση, όχι μόνο δεν ταράζει και ιδιαίτερα την τόσο ισχυρή ανοδική τάση, αλλά δείχνει να αποτελεί ευκαιρία νέων τοποθετήσεων.

Έτσι έχουμε διάχυση ρευστότητας, αύξηση συναλλακτικής δραστηριότητας, ισχυρά οικονομικά μεγέθη από τις περισσότερες εισηγμένες και το διακύβευμα της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας. Και το ταμπλό αποτυπώνει όλα αυτά με τον καλύτερο τρόπο, με συνολικά 45 μετοχές να βλέπουν υψηλα 52 εβδομάδων αυτό το διάστημα, πολλές εξ αυτών παράλληλα με τα ιστορικά υψηλά.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Eurobank και Λάμδα ξεχωρίζουν με κέρδη 3,20% και 2,21% αντίστοιχα, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Aegean, ΟΤΕ και Πειραιώς. Θετικά κινούνται οι ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Εθνική, ΟΛΠ, Τιτάν, Motor Oil και Jumbo, ενώ αρνητικά οι Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Quest και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών