Μικρές διορθωτικές κινήσεις, αλλά και στηρίγματα στα τρέχοντα επίπεδα, είναι η εικόνα που εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κινείται σε ένα στενό εύρος διακύμανσης. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,04% στις 1.262,86 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Οι διορθωτικές κινήσεις δείχνουν να κερδίζουν έδαφος στην κορδέλα των εντολών σήμερα, επιβεβαιώνοντας τα σημάδια που έδειξε από χτες το ΧΑ ότι χρειάζεται μια “στάση” μετά από έξι ημέρες ανόδου. Και μπορεί το rotation σε αρκετούς τίτλους να εξακολουθεί να λειτουργεί υποδειγματικά, εντούτοις θα πρέπει να αφομοιωθούν τα επίπεδα προκειμένου η αγορά να ανασυντάξει τις δυνάμεις της.

Πάντως αυτό που παρατηρείται σήμερα στην αγορά είναι ότι η προσφορά που βγαίνει απορροφάται με σχετική ευκολία, ενώ υπάρχουν και οι τίτλοι που δείχνουν να παίρνουν το ρόλο των στηρίξεων του γενικού δείκτη. Έτσι μέχρι στιγμής το σενάριο της διόρθωσης εξαντλείται πολύ ήπια, δίνοντας οριζόντιες κινήσεις, ευνοώντας την μετατόπιση του ενδιαφέροντος σε άλλους κλάδους.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, έντονα ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Aegean και Jumbo, ενώ θετικά κινούνται και οι ΟΤΕ, ΟΛΠ, Λάμδα, Eurobank, Βιοχάλκο, Motor Oil και Εθνική. Από την άλλη, οι πιέσεις εντοπίζονται σε ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Autohellas, Quest και Σαράντη, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Πειριαώς, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών