Άλμα 1,8% σημείωσε ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, ξεπερνώντας το βασικό ψυχολογικό όριο των 33.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 1990, αφού έκλεισε στις 33.018,65 μονάδες. Εν τω μεταξύ, ο Topix έφτασε επίσης σε νέα υψηλά του 2023, κλείνοντας κατά 1,16% υψηλότερα στις 2.264,79 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 επέστρεψε από την αργία και σημείωσε άνοδο 0,23% για να κλείσει στις 7.138 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέκαμψε και σημείωσε άνοδο 0,33%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε επίσης άνοδο 1,25%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ συνέχισε για τέταρτη ημέρα το ανοδικό σερί, αφού σημείωσε τελευταία άνοδο 0,74%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite παρουσίασε μικρή μεταβολή και ο Shenzhen Component κέρδισε 0,61%.

Άλμα Toyota

Οι μετοχές της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota σημείωσαν άνοδο άνω του 5% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα παρουσιάσει μια πλήρη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες “επόμενης γενιάς” από το 2026. Αυτά θα αναπτυχθούν και θα κατασκευαστούν από μια νέα μονάδα EV με την ονομασία BEV Factory, η οποία ιδρύθηκε τον Μάιο.

Λαϊκή Τράπεζα Κίνας

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε το επταήμερο επιτόκιο επαναγοράς κατά 10 μονάδες βάσης από 2% σε 1,9%, διοχετεύοντας 2 δισεκατομμύρια κινεζικά γιουάν (279,97 εκατ. δολάρια) μέσω των επταήμερων repos. Η συμφωνία επαναγοράς (repo) είναι ένα είδος βραχυπρόθεσμου επιτοκίου δανεισμού.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια κίνηση της κεντρικής τράπεζας από τον Αύγουστο και ακολουθεί τη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας ότι επίκειται περαιτέρω νομισματική χαλάρωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές