Σε συνομιλίες με την εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγών Arm του ομίλου SoftBank βρίσκεται η Intel, καθώς επιδιώκει να καταστεί επενδυτής στην αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της εταιρείας, δήλωσε στο Reuters μια πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η Arm σχεδιάζει την εισαγωγή των μετοχών της στον δείκτη Nasdaq αργότερα αυτό το έτος, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει 8-10 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως είχε αναφέρει το Reuters από τον περασμένο Απρίλιο.

Η προσέλκυση ενός επενδυτή-άγκυρα σε μια δημόσια εγγραφή μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του ενδιαφέροντος και της δυναμικής, ειδικά σε μια δύσκολη αγορά για νέες εισαγωγές. Εάν οι συνομιλίες έχουν θετικό αποτέλεσμα, η Intel θα συμπεριληφθεί τελικά στο ενημερωτικό δελτίο της IPO της Arm πριν από την εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Nasdaq: Νέα ώθηση στη fintech με εξαγορά εταιρείας λογισμικού έναντι 10,5 δισ. δολ.

Τα σχέδια της Arm χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μικροτσίπ που κατασκευάζονται από τις μεγαλύτερες εταιρείες ημιαγωγών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Intel, AMD, Nvidia και Qualcomm. Δεν ήταν σαφές τι αντίκτυπο θα είχε η σχεδιαζόμενη επένδυση IPO σε σχέση με κάποιες από τις εταιρείες και τις εμπορικές σχέσεις που διατηρούν με την Arm.

Η εταιρεία σχεδιασμού μικροτσίπ είχε καταθέσει στις ρυθμιστικές αρχές την αίτηση εισαγωγή της στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ τον Απρίλιο, θέτοντας τις βάσεις για τη μεγαλύτερη IPO φέτος.

Η Arm και η Intel δεν προέβησαν σε κάποιο σχόλιο στο Reuters.

Όπως αναφέρει η Arm στην ιστοσελίδα της, οι τεχνολογίες της χρησιμοποιούνται στα κύρια τσιπ όλων σχεδόν των smartphone και tablet. Στην εποχή του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT), η Arm, ως ηγέτης στις τεχνολογίες ημιαγωγών, αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη στρατηγική του Ομίλου SoftBank αξιοποιώντας τις διαφοροποιημένες τεχνολογίες της σε υψηλή ασφάλεια και ενεργειακή απόδοση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή