Οι κεντρικοί τραπεζίτες που αναζητούν κάποιον να κατηγορήσουν για την επίμονη ακρίβεια και την άνοδο του πληθωρισμού φέρεται να βρήκαν έναν νέο στόχο σύμφωνα με τους Financial Times: τη διάσημη τραγουδίστρια Beyoncé.

Όπως τονίζεται, οι οικονομολόγοι της Danske Bank πιστεύουν ότι η απόφαση της τραγουδίστριας να ξεκινήσει την παγκόσμια περιοδεία της στη Στοκχόλμη τον Μάιο οδήγησε σε άνοδο των τιμών των τοπικών ξενοδοχείων που με τη σειρά του έδωσε ώθηση στον σουηδικό πληθωρισμό.

Θαυμαστές από όλο τον κόσμο συνέρρευσαν στη σουηδική πρωτεύουσα για τις δύο εναρκτήριες sold-out συναυλίες της σούπερ σταρ της ποπ μουσικής, με στοιχεία να υποδηλώνουν ότι πολλοί από τους 80.000 θεατές έπρεπε να μείνουν πολύ έξω από την πρωτεύουσα της Σουηδίας και σε πολύ υψηλές τιμές.

Η Beyoncé αμφισβητεί φόρους και πρόστιμα 2,7 εκατ. δολαρίων

Η Σουηδική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο δομικός πληθωρισμός, ο δείκτης τιμών καταναλωτή, στον οποίο δεν λαμβάνονται υπόψη οι τιμές της ενέργειας, μειώθηκε μόλις 0,2 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ Απριλίου και Μαΐου στο 8,2%. Αυτό ήταν εκτός των προβλέψεων που έκαναν οι οικονομολόγοι και η κεντρική τράπεζα. «Η Beyoncé είναι υπεύθυνη για την έκπληξη αυτόν τον μήνα. Δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό», δήλωσε ο Michael Grahn, επικεφαλής οικονομολόγος της Danske στη Σουηδία, ο οποίος υπολόγισε ότι η τραγουδίστρια ήταν υπεύθυνη για 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της Σουηδίας, ο δομικός δείκτης τιμών ήταν υψηλότερος από τη μέση εκτίμηση του 7,8% που έδειχνε έρευνα του Bloomberg καθώς και από το 8,1% που ανέμενε η Riksbank.

Όπως ανέφερε ο αναλυτής της Swedbank Andreas Wallström, υπάρχει ανησυχία για την επόμενη μεγάλη συναυλία στη Σουηδία, αυτή του Μπρους Σπρίνγκστιν στο Γκέτεμποργκ στα τέλη Ιουνίου και αν θα έχει παρόμοιο αποτέλεσμα.

Η Beyoncé – διάσημη για επιτυχίες όπως το «Halo», «Crazy in Love» καθώς και το «Bills, Bills, Bills» – πραγματοποιεί περιοδείες για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, πυροδοτώντας τεράστια ζήτηση για εισιτήρια στην Ευρώπη. Τα εισιτήρια για τις συναυλίες της Στοκχόλμης πωλήθηκαν με ονομαστική αξία μεταξύ 60-140 δολ., όταν στο Λας Βέγκας, οι τιμές μπορεί να φτάσουν έως 689 δολάρια.

Η περιοδεία της αναμένεται να συνεχιστεί σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως οι Βρυξέλλες, το Κάρντιφ, το Εδιμβούργο και πέντε νύχτες στο Λονδίνο. Έχει άλλα επτά ραντεβού στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Πολωνία πριν επιστρέψει στον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Γιάννης Τσακίρης: «Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ την ΕΤΕπ»
Οικονομία |

Τσακίρης: «Τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται η Ελλάδα την ΕΤΕπ»

Ο νέος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων μιλάει για τις προτεραιότητες στην Ευρώπη και συστήνει την αξιοποίηση της τεχνικής βοήθειας και της τεχνογνωσίας της τράπεζας

Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»
Plus |

Επανάσταση στα χειρουργεία με τα αντίγραφα ανθρώπινων οργάνων - Πότε θα εφαρμοστεί η νέα πρακτική

Εφιαλτικά ερωτήματα όπως έαν ένα φάρμακο θα είναι πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία του καρκίνου ή εάν μια επίπονη επέμβαση θα ωφελήσει τον ασθενή δεν θα ξαναχρειαστεί να διατυπωθούν στο μέλλον.