Την κατάργηση των υπηρεσιών παράδοσης γευμάτων από την Ιταλία ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η Uber. Η ίδια ανακοίνωση είχε ακόμη μια είδηση, καθώς η εταιρεία εκ των πρωτοπόρων στην οικονομία διαμοιρασμού αποχωρεί ολοσχερώς από το Ισραήλ. Ο λόγος για την αλλαγή στρατηγικής στις δύο αυτές χώρες είναι ότι η Uber δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό μερίδιο αγοράς.

Τι κρύβει το νέο πρόσωπο της Uber – Ποιους δεν πείθει η «επίθεση φιλίας» στα ταξί

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, οι κινήσεις αυτές είναι «σύμφωνες με τις προσπάθειές μας να επικεντρωθούμε σε αγορές όπου έχουμε ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη».

Από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Ντάρα Κοσροβσάχι, ανέφερε ότι η Uber προτίθεται να επενδύσει μόνο στις αγορές όπου μπορεί να είναι ηγέτιδα ή στη χειρότερη να της αναλογεί το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο.

Επί του παρόντος, στην Ιταλία η Uber στις υπηρεσίες παράδοσης έτοιμων γευμάτων «βλέπει την πλάτη» της Just Eat και της Glovo. Στο Ισραήλ και στις υπηρεσίες διαμοιρασμού μετακινήσεων, με όρους μεριδίων αγοράς έρχεται Τρίτη, πίσω από τις Gett Taxi και Yango.

Σύμφωνα με την Uber, από την απόφασή της στην Ιταλία θα επηρεασθούν σχεδόν 50 εργαζόμενοί της και χιλιάδες ταχυμεταφορείς που δεν συνεργάζονται μαζί της, όπως και εστιατόρια. Υπενθυμίζεται ότι το μοντέλο της εταιρείας βασίζεται στη συνεργασία με ελεύθερους επαγγελματίες και όχι με μόνιμο προσωπικό.

Η Uber ωστόσο φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι στη γείτονα σκοπεύει να επεκταθεί στις υπηρεσίες διαμοιρασμού μετακινήσεων, όπου λειτουργεί με το σύστημα taxi ΙΤ dispatch. Να σημειωθεί επίσης, ότι η Ιταλία δεν αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές της εταιρείας στην Ευρώπη, αφού αυτές είναι η Βρετανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία.

Η Ευρώπη σύμφωνα με την εταιρεία είναι από τις ηπείρους με τη μεγαλύτερη διείσδυση για εκείνην, καθώς είναι πολλοί οι οδηγοί που συνεργάζονται μαζί της για να συμπληρώνουν στο εισόδημά τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή