
Η Attica Group, μητρική εταιρεία των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES και HELLENIC SEAWAYS, ανακοινώνει τη διπλή διάκρισή της στα ESG Shipping Awards 2023.
SHIPPAX Awards 2023: Βράβευση του AERO 1 Highspeed
Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Μαΐου, η Attica Group έλαβε:
- Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Επιχειρηματική Ηθική
- Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Κοινωνική Συνεισφορά
«Η διπλή αυτή διάκριση αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να λειτουργούμε με διαφάνεια, λογοδοσία και με αίσθημα ευθύνης, να συνεργαζόμαστε αρμονικά με τους Κοινωνικούς Εταίρους μας (Πελάτες, Προμηθευτές, Μετόχους, Τοπικές Κοινωνίες), να επιδεικνύουμε έμπρακτα σεβασμό στο Περιβάλλον, με στόχο τη δημιουργία αμοιβαίας μακροπρόθεσμης αξίας. Μια δέσμευση που πηγάζει από το Όραμα, την Αποστολή και τις Αξίες μας και στηρίζεται στο ήθος των εργαζομένων μας.
Για όλους εμάς τους εργαζόμενους του Ομίλου, η πορεία μας προς την Υπεύθυνη και Βιώσιμη Λειτουργία εδράζεται στο τρίπτυχο «Στρατηγική – Επικοινωνία – Αποτελέσματα» με παράλληλη ενσωμάτωση των αρχών ESG τόσο στην καθημερινή λειτουργία μας αλλά και σε κάθε νέο επενδυτικό έργο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Τα ESG Shipping Awards γεννήθηκαν ως ιδέα από τους ανθρώπους της ελληνικής ναυτιλίας ως αποτέλεσμα της ανάγκης τους να ανταποκρίνονται επιτυχώς στις εκάστοτε προκλήσεις της εποχής και υλοποιήθηκαν φέτος για 1η φορά στη χώρα μας.
Άλλωστε στο πνεύμα αυτό, οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες πρωτοπορούν εδώ και δεκαετίες, αναπτύσσοντας δράσεις και πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος, την προαγωγή της κοινωνικής συνοχής και των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης.
H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 35 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 61 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 79 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 6 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 500.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.


Latest News

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο