Σημαντικά ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχής της Mytilineos η Citi, καθώς εκτιμάει ότι θα φθάσει στα 37 ευρώ από 30 ευρώ της προηγούμενης εκτίμησής της ενώ διατηρεί τη σύσταση για αγορά της μετοχής. Μάλιστα οι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω rerating για τη μετοχή ως συνέχεια του εταιρικού μετασχηματισμού και στο θετικό σενάριο ανεβάζουν την τιμή-στόχο στο επίπεδο των 44 ευρώ. Σήμερα περί τις 12:15 μ.μ. η μετοχή διαπραγματεύεται στα 31,18 ευρώ καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 1,30%.

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της Mytilineos εκτός Ελλάδας

Στη νέα έκθεση η Citi υπογραμμίζει τα επιτεύγματα της Citi, με έμφαση στον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση, αναφορικά με το portfolio ΑΠΕ που έχει διπλασιαστεί, ενώ στον κλάδο της Μεταλλουργίας συγκρίνει τα μεγέθη της με την Norsk Hydro, επισημαίνοντας ότι θα την ξεπεράσει αναφορικά με το περιθώριο κέρδους στο αλουμίνιο.

Συγκεκριμένα, η Citi , στο report της, εντοπίζει 3 βασικούς καταλύτες που υποστηρίζουν το re-rate της Citi σε αυτά τα νέα επίπεδα κερδοφορίας:

1. Η νέα οργανωτική δομή της Mytilineos, ευνοεί την καλύτερη κατανόηση του growth story της εταιρείας.

2. Η ανάπτυξη των ΑΠΕ είναι καταλυτικής σημασίας, καθώς η εταιρεία έχει διπλασιάσει το portfolio της τους τελευταίους 18 μήνες, το οποίο με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του «πράσινου» EBITDA στα επόμενα έτη στο 50% των συνολικών EBITDA.

3. Η «πράσινη» μετάβαση του αλουμινίου φαίνεται να συντελείται τα επόμενα 1-2 έτη, οδηγώντας σε πιθανά «πράσινα» premiums, ενώ η Mytilineos εκτιμάται ότι θα έχει καλύτερα περιθώρια κέρδους ακόμα και από τη Norsk Hydro.

Τα τελευταία 2, είναι και αυτά τα σημεία που για τη Citi, τοποθετούν τη Mytilineos ως μία εταιρεία με best-in-class ESG χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών