Ενισχύονται οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν την πορεία των επιτοκίων και αναμένουν στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν ενδείξεις για την κατάσταση της οικονομίας.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενιχύεται κατά 4,1 μονάδες βάσης  στο 4,686% ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου παραμένει αμετάβλητη στο 3,728%.

ΗΠΑ: Η αγορά ομολόγων δείχνει ύφεση

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι εστιασμένο στις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής  Τράπεζας των ΗΠΑ η οποία άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στην τελευταία συνεδρίαση της αλλά ανέφερε ότι θα υπάρχει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις μέσα στη χρονιά. Στο σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fed, η κεντρική τράπεζα θα χρησιμοποιήσει το διάλειμμα στην κύκλο αύξησης των επιτοκίων της για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των προηγούμενων 10 διαδοχικών αυξήσεων. Η Fed ξεκίνησε τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής στις αρχές του 2022 με στόχο τη μείωση του πληθωρισμού.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed για να σχηματίσουν μια εικόνα για το πότε έρθουν οι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων και ποια θα είναι τα εναύσματα για αυτές. Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, Τζιμ Μπούλαρντ, και ο διοικητής της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, αναμένεται να μιλήσουν την Παρασκευή.

Η προσοχή στρέφεται επίσης σε βασικές εκθέσεις που αντικατοπτρίζουν την κατάσταση της οικονομίας. Πριν από τη συνεδρίαση πολιτικής της Fed αυτόν τον μήνα, πολλοί επενδυτές ήλπιζαν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα σταματούσαν, καθώς είχαν εξαπλωθεί οι ανησυχίες ότι τα αυξημένα επιτόκια θα παρέσυραν την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

Την Παρασκευή αναμένεται η προκαταρκτική έκθεση του Ιουνίου για το καταναλωτικό κλίμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές