Σε ήπια ανοδικά εδάφη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με πολλά χαρτοφυλάκια να κάνουν μικρές κινήσεις ενόψει τόσο της τριπλής λήξης των παραγώγων όσο και των αναδιαρθρώσεων σε δείκτες του FTSE Russell. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,26% στις 1.272,34 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

Αν και η αγορά κάνει προσεκτικές κινήσεις, η συναλλακτική δραστηριότητα δείχνει βελτιωμένη σε σχέση με τη χθεσινής συνεδρίασης, καθώς σήμερα αναμένονται και οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων. Αν και σε διεθνές επίπεδο, στους δείκτες FTSE Russell δηλαδή, δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή, το ΧΑ ενδεχομένως να λάβει κάποιας προσοχής, όπως συνέβη και με τις πρόσφατες αναδιαρθρώσεις των δεικτών του MSCI.

Τεχνικά πάντως δεν έχει αλλάξει κάτι στο ΧΑ στο κλείσιμο της εβδομάδας σήμερα, με τις όποιες διορθώσεις να περιορίζονται σε επίπεδο τίτλων. Βέβαια, ένα διορθωτικό κανάλι, έως τη ζώνη των 1.130-1.170 μονάδων ίσως είναι και επιθυμητό, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το ταμπλό και να ολοκληρώσουν τις στρατηγικές τους οι βραχυπρόθεσμοι.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, από τη μία είναι τα ισχυρά κέρδη σε Βιοχάλκο, Τιτάν, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ, όπως και το θετικό πρόσημο σε Jumbo, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Alpha Bank και Λάμδα, ενώ από την άλλη είναι οι πιέσεις σε Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών