Τον ιδανικό επενδυτή που θα πάρει τη σκυτάλη από την Currys (πρώην Dixons), εφόσον τελικά προχωρήσει το deal,  περιγράφει ο διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος, Γιάννης Βασιλάκος μιλώντας αποκλειστικά στον ΟΤ.

Ο κ. Βασιλάκος υπογραμμίζει πως το καλύτερο σενάριο για την επόμενη μέρα της Κωτσόβολος, εφόσον προχωρήσει τελικά η διαδικασία πώλησης, θα ήταν η μεταβίβαση του μετοχικού της ελέγχου σε έναν επενδυτή με φιλοδοξίες για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

«Ιδανικά θα θέλαμε κάποιον που θα μας δώσει ώθηση να πάμε μπροστά. Που να έχει όρεξη για επέκταση σε νέες αγορές και δημιουργία νέων καταστημάτων», σημειώνει μεταξύ άλλων. Όπως λέει ο ίδιος, η Κωτσόβολος έχει όλες τις προϋποθέσεις να απογειωθεί και να μεγαλώσει και άλλο το αποτύπωμά της. Η εταιρεία, προσθέτει, τρέχει ήδη ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα και έχει καταφέρει να διευρύνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

Έσκασε βόμβα: Πωλητήριο στην Κωτσόβολος βάζει η Currys

Επιπρόσθετα, ο δανεισμός κινείται σε χαμηλά επίπεδα και γενικότερα η οικονομική υγεία της εταιρείας είναι στην καλύτερη φάση της.

Ξεκαθαρίζει ακόμη πως η διοίκηση θα συνεχίσει να «τρέχει» κανονικά την εταιρεία, ως μια ανεξάρτητη οντότητα, με στόχο την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος, τονίζοντας πως θα περιμένει την έκβαση της διαδικασίας. Άμεσα αναμένεται να ενημερωθεί το προσωπικό, το οποίο είναι λογικό να έχει θορυβηθεί από την όλη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύμβουλος στη διαδικασία πώλησης έχει οριστεί η Citi. Πολύ σύντομα αναμένεται να σταλεί πρόσκληση στους υποψήφιος επενδυτές (funds και θεσμικούς) να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους.

Να σημειωθεί πάντως, πως αντίστοιχη πρωτοβουλία που ξεκίνησε η Curry στη Νορβηγία, τελικά δεν ευοδώθηκε.

«Τώρα είναι η ευκαιρία»

Η Curry ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκινά την εφαρμογή μιας στρατηγικής αναθεώρησης για την Κωτσόβολος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πώληση των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κωτσόβολος, η οποία έχει επίσης παρουσία στην Κύπρο, είναι μια επιχείρηση με ισχυρές και κερδοφόρες επιδόσεις, με υψηλή αναγνωρισιμότητα επωνυμίας, ενοποιημένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ποικίλο μείγμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επανεξετάζει τακτικά τη δομή του Ομίλου μέσα από το πρίσμα της κινητήριας αξίας των μετόχων και πιστεύει ότι η δύναμη της επωνυμίας Κωτσόβολος, το μακροπρόθεσμο ιστορικό κερδοφόρων παραδόσεων και η ηγετική θέση στην αγορά δεν αντικατοπτρίζονται επί του παρόντος στην αποτίμηση του Ομίλου. Δεδομένων των ισχυρών οικονομικών προοπτικών για την Ελλάδα και των μελλοντικών ευκαιριών ανάπτυξης για την επιχείρηση, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διερευνηθούν όλες οι επιλογές για την Κωτσόβολος.

Ο Alex Baldock, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου δήλωσε: «Η απόδοση της Currys είναι ισχυρή στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα, όπου ο μετασχηματισμός μας λειτουργεί, και έχουμε λάβει μέτρα για να οδηγήσουμε σε μια κερδοφόρα ανάκαμψη στις Σκανδιναβικές χώρες. Η Κωτσόβολος είναι μια εξαιρετική επιχείρηση με λαμπρό μέλλον και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιολογήσουμε τον καλύτερο τρόπο για να προωθήσουμε την Κωτσόβολος για να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους μετόχους μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις