Ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι, παραδέχεται ότι υπάρχουν τομείς, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, στους οποίους η Google υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ενώ δεσμεύεται να μην δείξει βιασύνη στο λανσάρισμα προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης από την εταιρεία.

«Έχουμε υπάρξει πολύ προσεκτικοί. Υπάρχουν περιοχές της τεχνολογίας στις οποίες έχουμε επιλέξει να μην είμαστε οι πρώτοι που θα λανσάρουμε προϊόντα. Έχουμε θέσει καλές υποδομές σχετικά με την υπεύθυνη AI. Θα συνεχίσετε να μας βλέπετε να… παίρνουμε τον χρόνο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σουντάρ Πιτσάι.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα προβλέπει και τις… πλημμύρες – Στην Ελλάδα το Flood Hub

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg News ο Πιτσάι είπε ότι η Google επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης με υπεύθυνο τρόπο, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για τη θέση της εταιρείας μακροπρόθεσμα, σε σχέση με αυτή την προσέγγιση.

«Υπάρχουν περιοχές όπου τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα», είπε το αφεντικό του αμερικανικού κολοσσού στη συνέντευξή του. «Υπάρχουν άλλες περιοχές που βρισκόμαστε πίσω. Θεωρώ ότι είναι πολύ, πολύ νωρίς για να κρίνουμε».

Αξιοπιστία και υπεύθυνη ανάπτυξη

Αναγνώρισε ότι η Google αντιμετωπίζει διάφορους συμβιβασμούς καθώς οι άνθρωποι «επιθυμούν» να κάνουν περισσότερα με την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ «η εταιρεία πρέπει να διασφαλίσει ότι θα διατηρήσει την αξιόπιστη φήμη της απέναντι στους καταναλωτές».

Τα chatbot τεχνητής νοημοσύνης, όπως το Bard της Google και το ChatGPT της OpenAI, είναι γνωστό ότι κάνουν σοβαρά λάθη, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο ανακρίβειας όταν πρόκειται για ορισμένα από τα πράγματα στα οποία η Google έχει βασιστεί, όπως οι γονείς που ζητούν τη σωστή δόση ενός παιδικού φαρμάκου για συγκεκριμένη ηλικία, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι κάτι συναρπαστικό γιατί υπάρχουν νέες περιπτώσεις χρήσης, οι άνθρωποι ανταποκρίνονται σε αυτό», είπε. Ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι (η τεχνητή νοημοσύνη) και κάτι  «άβολο γιατί είναι εγγενώς δημιουργικό, υπάρχουν φορές που πραγματικά φτιάχνει πράγματα».

Ωστόσο, ο Pichai εξέφρασε την άποψη ότι έχτισε την Google «για να είναι εγγενής στην τεχνητή νοημοσύνη μακροπρόθεσμα» και είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλύτερη θέση κατά τη διάρκεια του αγώνα τεχνητής νοημοσύνης από ό,τι ήταν κατά τη μετάβαση στην κυριαρχία των κινητών πριν από χρόνια.

Σε παλαιότερο άρθρο του στους Financial Times, ο Πιτσάι είχε υποστηρίξει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι η πιο βαθιά τεχνολογία πάνω στην οποία εργάζεται η ανθρωπότητα σήμερα. «Θα αγγίξει κάθε κλάδο και πτυχή της ζωής. Δεδομένων αυτών των τόσο σημαντικών θεμάτων που διακυβεύονται, όσο περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται για την προώθηση της επιστήμης της τεχνητής νοημοσύνης, τόσο το καλύτερο όσον αφορά την επέκταση των ευκαιριών για τις κοινότητες παντού».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον