Πέριξ των 1.275 μονάδων παλινδρομεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας να ισορροπήσει τις αντίρροπες δυνάμεις που δέχεται και να κρατήσει τα κεκτημένα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,06% στις 1.276,79 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

Η αγορά ακολουθεί σταθερά μια ανοδική πορεία τους τελευταίες εννέα και πλέον μήνες, με τις διορθώσεις να περιορίζονται εσωτερικά προκαλώντας πολύ μικρές αναταράξεις. Και όλα αυτά την ώρα που οι εκλογές πέρασαν και δεν στέρησαν τίποτα από τη δυναμική, ενώ οι δεύτερες εκλογές έγιναν αφορμή για να γραφτούν ακόμη υψηλότερες αποδόσεις προεξόφλησης της συνέχισης των φιλοεπενδυτικών πολιτικών.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Υπό πίεση ξεκίνησε η συνεδρίαση

Και η σημερινή συνεδρίαση δίνει, όπως και οι τρεις της προηγούμενης εβδομάδας, τη δυνατότητα απολογισμού σε πολλά χαρτοφυλάκια, με τη διάχυση του ενδιαφέροντος πλέον να δίνει ποιότητα στην άνοδο. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι τίτλοι που συνεχίζουν να καταγράφουν νέα ιστορικά ή υπερπολυετή υψηλά, εξασφαλίζοντας ότι τα χαρτοφυλάκια των μετόχων είναι κερδισμένα και όχι εγκλωβισμένα σε παλαιότερες και υψηλότερες τιμές κτήσης.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις είναι αυξημένες σε Jumbo, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ και Cenergy, ενώ αρνητικά κινούνται και οι Coca Cola, Πειραιώς, Eurobank, ΔΕΗ, Τιτάν και Μυτιληναίος. Από την άλλη, η Aegean παραμένει στο +3,64%, με τις Autohellas, Σαράντη, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή να την ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Θετικά κινούνται και οι Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Εθνική, ΟΤΕ και Alpha Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών