Σε ασκήσεις ισορροπίας πέριξ των 1.275 μονάδων αναλώθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως δεν κατάφερε στο τέλος να απορροφήσει τις πιέσεις που εκδηλώθηκαν σε αρκετούς τίτλους στις δημοπρασίες, με αποτέλεσμα να χάσει τα επίπεδα.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,71% στις 1.268,52 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 80 εκατ. ευρώ.

Η αγορά κατάφερε να απορροφήσει μεγάλο μέρος των πιέσεων που υπήρξαν σε πολλούς τίτλους και να δώσει την ευκαιρία σε αρκετά χαρτοφυλάκια να κάνουν τα «γυρίσματα» θέσεων χωρίς ο δείκτης να χάσει πολλές μονάδες. Επιβεβαιώθηκε άλλωστε για ακόμη μία φορά η απροθυμία πολλών να μείνουν εκτός αγοράς, παρά το γεγονός ότι το ΧΑ ακολουθεί σταθερά μια ανοδική πορεία τους τελευταίες εννέα και πλέον μήνες, με τις διορθώσεις να περιορίζονται εσωτερικά προκαλώντας πολύ μικρές αναταράξεις.

Η αγορά άλλωστε έχει προσθέσει πάνω από 8 δισ. στην κεφαλαιοποίησή της από τις επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου μέχρι σήμερα, με πολλά κέρδη να είναι εντυπωσιακά ελκυστικά για να μην κατοχυρωθούν, έστω και ως ένα βαθμό. Και μπορεί η εκλογική αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής να μην προκαλεί πλέον επενδυτικό στρες, εντούτοις η επόμενη μέρα του σχηματισμού (πιθανόν) του επόμενου κυβερνητικού σχηματισμού θα πρέπει να επιβεβαιώσει την πορεία της δημοσιονομικής εγκράτειας και της εστίασης στις επενδύσεις που περιμένουν οι οίκοι αξιολόγησης.

Στο μεταξύ, τεχνικά η αγορά χρειάζεται να αφομοιώσει τα υψηλά του 2014, με τους ταλαντωτές να παραμένουν σε υπερτιμημένες ζώνες τιμών σε ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία κλεισίματα. Άλλωστε, οι διορθώσεις μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά μικρές σε μέγεθος και ακολουθούνται από μεγάλα σερί ημερήσια θετικών συνεδριάσεων. Η πολύ φορτισμένη ανοδική εικόνα δικαιολογεί το ενδεχόμενο μιας διόρθωσης η οποία ωστόσο μπορεί να εκφραστεί με την μορφή μιας πλάγιας συσσώρευσης τιμών.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Jumbo και Πειραιώς δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σημαντική ήταν και η πτώση σε Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Coca Cola και Alpha Bank. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, Autohellas, ΔΕΗ, Τιτάν, Motor Oil, ΟΤΕ και Εθνική, ενώ θετικά έκλεισαν οι Aegean, Quest, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και ΓΕΚ Τέρνα. ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης σημείωσαν σημαντικά κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών