Εκατομμύρια Αμερικανοί που βρέθηκαν σε διάφορα αεροδρόμια της χώρας προκειμένου να ταξιδέψουν το περασμένο σαββατοκύριακο με το πρώτο κύμα διακοπών του Ιουνίου, ήρθαν αντιμέτωποι με εκατοντάδες ακυρώσεις και χιλιάδες καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σε πολλές περιοχές.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας αναγκάστηκε να επιβάλει πρόγραμμα καθυστέρησης εδάφους στο διεθνές αεροδρόμιο Newark Liberty την Παρασκευή – με αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις πτήσεων για περισσότερο από δύο ώρες, σύμφωνα με τον ιστότοπο της FAA. Μια πρόσθετη καθυστέρηση σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας, η οποία ήταν κατά μέσο όρο 45 λεπτά.

Βρετανία: Μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στα δυτικά της χώρας, στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντένβερ λόγω καταιγίδων την Παρασκευή, με τις πτήσεις να ξεκινούν ακόμα και δύο ώρες μετά την αρχική ώρα αναχώρησής τους.

Πάνω από 9.000 καθυστερήσεις

Ο ιστότοπος παρακολούθησης Flight Aware κατέγραψε περισσότερες από 9.000 καθυστερήσεις πτήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και 579 ακυρώσεις την Παρασκευή. Ο ιστότοπος δείχνει τα τρία μεγάλα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης με τις περισσότερες ακυρώσεις.

Τα προβλήματα υποχώρησαν σχετικά το Σάββατο, με 7.408 καθυστερήσεις και περισσότερες από 350 ακυρώσεις. Από τις 11 π.μ. τοπική ώρα την Κυριακή, υπήρξαν πάνω από 1.600 καθυστερήσεις στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών δείχνουν μια αύξηση στους επιβάτες που ελέγχθηκαν στα αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2,7 εκατομμυρίων την Πέμπτη. Αυτός ο αριθμός ξεπέρασε τον αριθμό επιβατών από το 2019 πριν από την πανδημία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή