Η Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η θυγατρική της που ανήκει εξ ολοκλήρου στην National Indemnity Company έχει αυξήσει το μερίδιό της σε πέντε ιαπωνικές εμπορικές εταιρείες ανεβάζοντάς το κατά μέσο όρο άνω του 8,5%.

Οι εταιρείες στις οποίες συμμετέχει η Berkshire Hathaway είναι οι Itochu, Μarubeni, Mitsubishi, Mitsui και Sumitomo. Η συνολική αξία αυτών των μεριδίων ξεπερνά κάθε άλλη συμμετοχή της Berkshire σε οποιαδήποτε χώρα εκτός των ΗΠΑ, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Η Berkshire Hathaway είπε ότι σκοπεύει να διατηρήσει τις ιαπωνικές επενδύσεις της μακροπρόθεσμα, με τον Μπάφετ να δεσμεύεται ότι η εταιρεία θα αγοράσει μόνο έως και το 9,9% οποιασδήποτε από τις πέντε αυτές εταιρείες.

Ντάιμον vs Μπάφετ: Το success story της JP Morgan και η βουτιά της Berkshire

Επίσκεψη στην Ιαπωνία

Ο γερόλυκος μεγιστάνας των επενδύσεων επισκέφθηκε την Ιαπωνία τον Απρίλιο για να ανακοινώσει ότι η Berkshire Hathaway θα αυξήσει την επένδυσή της στους διάφορους ιαπωνικούς εμπορικούς οίκους στο 7,4%, αφού εντόπισε τις πέντε επιχειρήσεις ως συγκρίσιμες οντότητες με τον όμιλό του που εδρεύει στην Ομάχα.

Οι πέντε εταιρείες είναι οι μεγαλύτερες από τις λεγόμενες sogo-shosha, ή γενικές εμπορικές εταιρείες της Ιαπωνίας, και επικεντρώνονται σε διαφοροποιημένες μακροπρόθεσμες επενδύσεις που δίνουν προτεραιότητα στην αξία και τις ταμειακές ροές. Παραδοσιακά, έπαιζαν κεντρικό ρόλο στις εισαγωγές ενέργειας, ορυκτών και τροφίμων στην Ιαπωνία και στους εξαγωγείς τελικών προϊόντων.

Η Berkshire Hathaway δεν κατέχει άλλες επενδύσεις στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ