Παραιτήθηκε μετά από την επιστολή της Εύας Καϊλή ο εισαγγελέας της υπόθεσης του Qatargate, Μισέλ Κλεζ.

Νωρίτερα σήμερα η Εύα Καϊλή είχε προσφύγει στο ευρωκοινοβούλιο για παραβίαση της ασυλίας της. Δια μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής της υποστηρίζει  ότι παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες αραβικών χωρών.

Οι συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Sven Mary τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση πως η εντολέας τους «προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας» ενώ έχει γίνει στόχος δημοσιευμάτων για «δημιουργία σεναρίων συνωμοσίας».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Le Soir, ορισμένα στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα σχετικά με την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας, αναφέρει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας.

«Για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να μπορέσει η δικαιοσύνη να συνεχίσει το έργο της με ηρεμία και να διατηρήσει τον απαραίτητο διαχωρισμό μεταξύ της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και των επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μάς  ενημέρωσε τα βελγικά απόψε ότι αποφάσισε να αποσυρθεί από την υπόθεση.

«Αυτό συμβαίνει παρά την απουσία οποιουδήποτε πραγματικού στοιχείου που θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση την εντιμότητα οποιουδήποτε από τα εμπλεκόμενα μέρη και την ουσιαστική εργασία που έχει κάνει ο ίδιος και οι ανακριτές για την υπόθεση αυτή», επισημαίνεται.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα