Τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες παραχώρησης απλής χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας για άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού για την τριετία 2023-2025 έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών.

Με τις εν λόγω ηλεκτρονικές δημοπρασίες συνεχίζεται, για έκτη χρονιά, η επιτυχημένη προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερομένων, η οποία θα συμβάλει στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, καθώς και η διεξαγωγή ακόμα μεγαλύτερου αριθμού ηλεκτρονικών δημοπρασιών τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη διαδικασία συμμετοχής στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες είναι διαθέσιμες στη σχετική ηλεκτρονικήδιεύθυνση: https://eauctions.gsis.gr/.

Αιγιαλός: «Ψήνεται» νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

Η διαδικασία

Η διαδικασία διεξαγωγής των ηλεκτρονικών δημοπρασιών περιγράφεται στη σχετική υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1443 Β’/2019.

Ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής σε ηλεκτρονική δημοπρασία, έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, και πραγματοποιείται σε περιβάλλον που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στις δημοπρασίες. Περιλαμβάνει:

1. Το περιβάλλον υποβολής των αιτήσεων, στο οποίο συνδέεται ο ενδιαφερόμενος για να υποβάλει την αίτησή του (περιγράφεται στο παρόν εγχειρίδιο χρήσης για τους
πολίτες/επιχειρήσεις).

2. Το χάρτη εμφάνισης των παραλιών προς δημοπρασία (περιγράφεται στο παρόν εγχειρίδιο χρήσης για τους πολίτες/επιχειρήσεις).

Η διενέργεια της δημοπρασίας, δηλ. η υποβολή των προσφορών των εγκεκριμένων ενδιαφερομένων, θα πραγματοποιηθεί με το σύστημα διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών της αναδόχου εταιρείας Cosmo-One.

Για τον τρόπο εγγραφής στο σύστημα της Cosmo-One, την εκπαίδευσή τους, καθώς και τον τρόπο υποβολής των προσφορών (χτυπήματα), οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται ταυτόχρονα με την έγκρισή τους για συμμετοχή στη διαδικασία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για το λόγο αυτό είναι κρίσιμο η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής τους, να είναι έγκυρη και ενεργή (δηλ. να ελέγχουν τα μηνύματά τους οι ενδιαφερόμενοι).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία