Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, αναμένοντας περισσότερες διευκρινίσεις από τον επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, για τις προθέσεις στο μέτωπο των επιτοκίων, μετά και την τελευταία απόφαση της παύσης της νομισματικής σύσφιξης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,49% στις 34.130 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,34% στις 4.394 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,10% στις 13.675 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διαστάσεις παίρνει η διόρθωση

Κατοχύρωση κερδών

Οι επενδυτές προέρχονται από μια ισχυρή εβδομάδα, θέλοντας να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους. Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις τους από τον Μάρτιο, αφομοιώνοντας την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να μην αποφασίσει την αύξηση των επιτοκίων του Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με την πολιτική ενόψει της συνεδρίασης του Ιουλίου. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προβλέπουν δύο ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης αργότερα φέτος.

Τα δεδομένα

Παρά την επιμονή του Powell, όμως, ότι η μελλοντική πολιτική της Fed θα παραμείνει εξαρτώμενη από τα δεδομένα, οι αμερικανικοί δείκτες βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν πώς το ισχυρό κλίμα της αγοράς της περασμένης εβδομάδας θα αντέξει ελλείψει σημαντικών οικονομικών στοιχείων.

Στα μάκρο της ημέρας, οι  ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ ήταν πολύ ισχυρότερες από ό,τι αναμενόταν τον Μάιο, καθώς ανήλθαν στα 1,63 εκατομμύρια, με 1,49 εκατομμύρια νέες οικοδομικές άδειες. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν 1,39 εκατομμύρια ενάρξεις κατοικιών και 1,42 εκατομμύρια οικοδομικές άδειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street