Αυξάνονται αυτήν την ώρα οι πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς η αναδίπλωση των αγοραστών προς άγραν καλύτερων τιμών συνεχίζεται. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,12% στις 1.254,21 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 50 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Οι αγοραστές βρίσκονται στα χαρακώματα περιμένοντας καλύτερες τιμές για να συνεχίσουν να «σκουπίζουν» την προσφορά εκείνων που κατοχυρώνουν πλέον τα κέρδη τους με γρηγορότερο ρυθμό. Μια συμπεριφορά λίγο έως πολύ αναμενόμενη, καθώς η αγορά έδειχνε ότι χρειαζόταν ανάσες για να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Τεχνικά, ο γενικός δείκτης έχασε σήμερα την κοντινή στήριξή του στις 1.260 μονάδες, βλέποντας πλέον το τεχνικής σημασίας επίπεδο των 1240 μονάδων. Μόνο μια διάσπαση αυτών μπορεί να αρχίσει να ανησυχεί και αυτό βραχυπρόθεσμα τους long, αλλά η υπεράσπισή τους μπορεί να επαναδραστηριοποιήσει τους αγοραστές που εμφανίζονται διστακτικοί να δώσουν εντολές στα τρέχοντα επίπεδα.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρές είναι οι πιέσεις σε Cenergy, Quest, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Jumbo, Eurobank, Λάμδα, Autohellas, Τιτάν, ΔΕΗ και Alpha Bank, ενώ σε πτωτική τροχιά είναι και οι Σαράντης, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Εθνική, ΕΛΧΑ, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια. Θετικά πρόσημα έχουν οι Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών