Αρνητικές διακυμάνσεις και νευρικότητα εμφανίζουν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell για τον πληθωρισμό.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,39% στις 33.923 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,40% στις 4.371 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,57% στις 13.589 μονάδες.

ΟΔΔΗΧ: Στο 3,99% η απόδοση του 25ετούς ομολόγου

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Powell, θα επιβεβαιώσει σήμερα ότι είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, καθώς η κεντρική τράπεζα συνεχίζει τη μάχη της κατά του πληθωρισμού. Κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας την περασμένη εβδομάδα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν άλλες δύο κινήσεις κατά 25 μονάδες βάσης στον ορίζοντα φέτος.

“Σχεδόν όλα τα μέλη της FOMC αναμένουν ότι θα είναι σκόπιμο να αυξήσουν κάπως περαιτέρω τα επιτόκια μέχρι το τέλος του έτους”, αναφέρει ο Powell στις σημειώσεις του για την κατάθεση που θα δώσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως μεταδίδει το CNBC. Η ομιλία αποτελεί μέρος της εξαμηνιαίας εμφάνισής του στο Καπιτώλιο για να ενημερώσει τους βουλευτές σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της FedEx σημειώνουν πτώση περίπου 3%, αφού ο γίγαντας των μεταφορών ανακοίνωσε έσοδα ασθενέστερα του αναμενόμενου για το πιο πρόσφατο τρίμηνο.

Οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής αυτοκινούμενων τροχόσπιτων Winnebago Industries υποχωρούν κατά 5,4%, μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα 2,13 δολάρια ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων της FactSet για 1,78 δολάρια. Η εταιρεία σημείωσε εντυπωσιακή μείωση των εσόδων κατά 38,2% για το τρίμηνο στα 900,8 εκατ. δολάρια, με τα στελέχη της να σημειώνουν ότι η μείωση συνδέεται με μια πιο δύσκολη αγορά τροχόσπιτων καθώς και με τις πιο απότομες εκπτώσεις για την τόνωση των πωλήσεων.

Οι μετοχές είναι σε υπεραγορασμένα επίπεδα και χρειάζονται έναν καταλύτη, σύμφωνα με τον Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιο στρατηγικό αναλυτή της LPL Financial. Πράγματι, την περασμένη εβδομάδα ο S&P 500 έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022 και σημείωσε την πέμπτη συνεχόμενη θετική εβδομάδα. “Με τον S&P 500 και τον Nasdaq να βαδίζουν υψηλότερα και να διασπούν βασικά επίπεδα αντίστασης, και υποστηριζόμενοι από τον ισχυρότερο όγκο και την ευρύτερη συμμετοχή, οι αγορές έφτασαν σε βραχυπρόθεσμα υπεραγορασμένα επίπεδα”, σχολίασε ο ίδιος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street