Η εσθονική εταιρεία Bolt, ο μεγάλος αντίπαλο της Uber, ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να παραδίδει τρόφιμα στις πόρτες των ανθρώπων από έναν στόλο ρομπότ, μέσω μιας συνεργασίας με την εταιρεία ρομποτικής Starship Technologies.

Η εταιρεία είπε ότι θα αρχίσει να προσφέρει τις ρομποτικές παραδόσεις φαγητού στην πόλη καταγωγής της, το Ταλίν, αργότερα φέτος. Τα ρομποτάκια  της Starship που θα αναλάβουν τον ρόλο ντελιβερά έχουν περίπου το μέγεθος μιας βαλίτσας.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για να βοηθήσουμε να κάνουμε τις τοπικές μεταφορές όσο το δυνατόν πιο βιώσιμες», δήλωσε ο Markus Villig, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Bolt.

Ρομπότ, ο πιτσαδόρος του μέλλοντος

«Η Starship προσφέρει μια έξυπνη και αγαπημένη υπηρεσία που έχει λειτουργήσει τα τελευταία πέντε χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε αυτήν την υπηρεσία σε περισσότερους ανθρώπους«.

Η Bolt, μια από τις πιο αξιόλογες εταιρείες τεχνολογίας της Ευρώπης με αποτίμηση 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έκανε όνομα προκαλώντας την Uber στις βασικές διεθνείς αγορές του αμερικανικού κολοσσού, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έκτοτε, επεκτάθηκε σε αρκετούς άλλους τομείς δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων της ηλεκτρονικής παράδοσης τροφίμων και παντοπωλείων και ηλεκτρονικών σκούτερ.

Ιδρύθηκε το 2013 και παλαιότερα ήταν γνωστή ως Taxify. Έχει περίπου 100 εκατομμύρια πελάτες σε 45 χώρες σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική.

Έχει συγκεντρώσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση μέχρι σήμερα από επενδυτές όπως η Sequoia, η μονάδα της Παγκόσμιας Τράπεζας IFC και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Πώς θα λειτουργεί

Ακριβώς όπως η παραγγελία φαγητού στο διαδίκτυο από εφαρμογές με τον τυπικό τρόπο, η συνεργασία Starship της Bolt θα επιτρέψει στους χρήστες να παραδίδουν το φαγητό τους από ρομπότ με το πάτημα ενός κουμπιού. Μόλις το ρομπότ φτάσει στην πόρτα σας, θα μπορείτε να πατήσετε ένα κουμπί που την ανοίγει και να λάβετε τα γεύματα ή τα είδη παντοπωλείου.

Ο Bolt σχεδιάζει να ξεκινήσει τις παραδόσεις στο Ταλίν τους επόμενους μήνες και στη συνέχεια να κυκλοφορήσει τα ρομπότ και σε άλλες αγορές.

Η Starship, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο διαθέτει ήδη ένα στόλο αυτόνομων ρομπότ παράδοσης στις ΗΠΑ

Η υπηρεσία χρησιμοποιείται κυρίως από φοιτητές σε συνεργασία με την εταιρεία παράδοσης τροφίμων Grubhub.

Η εταιρεία έχει συνάψει παρόμοια συμφωνία στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με το βρετανικό παντοπωλείο Co-op.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης