Αρχίζουν οι εργασίας σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός νέου τουριστικού θέρετρου του Elounda Hills από την ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Mirum.

H Ελλάδα βάση επέκτασης της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής αλυσίδας του κόσμου

Το Elounda Hills αρχίζει να κτίζεται αυτήν την περίοδο, στη μαγευτική φύση της Ελούντας της Κρήτης, που φημίζεται για το τοπίο, τις ειδυλλιακές παραλίες, την προστατευμένη από τους ανέμους ακτογραμμή, αλλά και την ανώτερη ποιότητα ταξιδιωτών που προσελκύει. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, το οποίο θα απλώνεται αμφιθεατρικά σε μια παραθαλάσσια έκταση 675.000 τ.μ., εκ των οποίων οι κτισμένες επιφάνειες θα ανέρχονται σε περίπου 140.000 τ.μ.

Τι θα περιλαμβάνει η μονάδα

Πρόκειται για μια μοναδική οικιστική κοινότητα, με ανεμπόδιστη θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου και ultra-private χαρακτήρα, που θα συνιστά ένα από πιο βιώσιμα υπερπολυτελή θέρετρα της Μεσογείου. Κεντρικό στοιχείο του project είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και branded κατοικίες, υπό την ομπρέλα και με τη συνεργασία της αλυσίδας «1 Ηotels», ως operator, εξού και η εμπορική ονομασία θα είναι 1 Hotels & Homes Elounda Hills. Η πρώτη φάση ολοκλήρωσης τοποθετείται στο 2026, ενώ κατά την τελική ολοκλήρωση (που εκτιμάται το 2030) θα διαθέτει 135 δωμάτια και 178 υπέρ πολυτελή διαμερίσματα.

Η 64 θέσεων μαρίνα του θα φιλοξενεί mega yachts καθώς και μικρότερα σκάφη αλλά θα μπορεί να υποδεχτεί και ηλεκτρικά. Η διαχείρισή της θα γίνεται από την κορυφαία εταιρεία του είδους στον κόσμο, Camper & Nicholson, το πιο ιστορικό και πιο σεβαστό ναυτιλιακό brand στον τομέα του luxury yachting, καθώς από το 1782, είναι συνώνυμο της τεχνογνωσίας, της σχεδιαστικής αριστείας και των κορυφαίων επιδόσεων. Το resort θα προσφέρει στους ταξιδιώτες ιδιωτικές παραλίες, κλαμπ, εστιατόρια, παρεκκλήσι, πάρκο, βοτανικό κήπο και άλλες υποδομές και ανέσεις που μαζί θα συνθέσουν μια ειδυλλιακή πολιτεία που θα κατοικείται όλο το χρόνο, με περιόδους αιχμής εκείνη του Μαΐου – Οκτωβρίου.

Ο όμιλος Mirum

Ο όμιλος Mirum δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια και έχει πλέον την ιδιότητα του Στρατηγικού Επενδυτή. Επικεφαλής του ομίλου ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Vitaliy Borisov ο οποίος γεννήθηκε στη Βίνιτσα της Ουκρανίας. Τη δεκαετία του ‘80 μετακόμισε στη Μόσχα όπου κατάφερε να αναδείξει τον όμιλο Mirum σε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, παραδίδοντας κτήρια και πολυτελείς κατοικίες διεθνούς εμβέλειας. Εκεί περίπου στο 2000 επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Κρήτη για διακοπές με την οικογένειά του.

Η αγάπη του για το νησί ήταν τέτοια που πήρε την απόφαση να επεκτείνει εκεί τις δραστηριότητες του Ομίλου που ξεκίνησε στη Μόσχα τη δεκαετία του ’80. Έφτιαξε επίσης μια οικογενειακή κατοικία στο νησί και συμμετέχει στην κοινότητα, προσφέροντας στη ζωή του τόπου. Το Elounda Hills είναι ένα έργο που εκφράζει το προσωπικό του όραμα για την περιοχή και η επιθυμία του είναι αυτό να καταστεί σημείο αναφοράς για την ευζωία και τη βιωσιμότητα. Χρησιμοποιώντας την εκπαίδευσή του ως κλινικός ψυχολόγος, μαζί με την τεράστια εμπειρία του στον οικιστικό σχεδιασμό και στην ανάπτυξη, δημιουργεί χώρους όπου οι πελάτες μπορούν να είναι αυτό που πραγματικά είναι.

Η Mirum είναι μια από τις λίγες διεθνείς εταιρείες που έχουν ενταχθεί στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010 (νόμος «Fast Track»), κάτι που σημαίνει διασφάλιση της επιτυχίας των επενδύσεων και αποσόβηση κινδύνων που μπορεί να οφείλονται σε πολιτικές, οικονομικές, τοπικές ή άλλες παραμέτρους. Αυτή τη στιγμή διαθέτει περί τις 675.000 τ.μ. παράκτιας γης στα οποία φιλοξενούνται κυρίως συγκρότημα κατοικιών και boutique ξενοδοχεία. Ανάμεσα στα έργα της Mirum στην Ελλάδα περιλαμβάνονται οι Mirum Villas στην Ελούντα, ένα εκπληκτικό παραθαλάσσιο συγκρότημα πολυτελών κατοικιών ακριβώς απέναντι από τη Σπιναλόγκα καθώς και το υπέροχο boutique ξενοδοχείο «Island Concept», στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Το εν εξελίξει project Elounda Hills είναι το μεγαλύτερο της Mirum στην Ελλάδα και για να ξεκινήσει να χτίζεται χρειάστηκαν περισσότερα από 10 χρόνια αγορών των παρακείμενων οικοπέδων, ώστε να δημιουργηθεί μια σημαντική έκταση (περίπου 56 εκτάρια) με πάνω από 2 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο. Η δραστηριότητα της Mirum χαρακτηρίζεται για 4 βασικά στοιχεία.

– Αναλαμβάνει και διευθύνει την ανάπτυξη real estate projects από το Α ως το Ω, με μια προσέγγιση 360ο. Δηλαδή από την επένδυση και την αγορά των απαιτούμενων εκτάσεων, την έκδοση των αδειών, την ανέγερση, την ολοκλήρωση, μέχρι τις διαδικασίες μάρκετινγκ και μάνατζμεντ που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και πωλήσεις, σε συνεργασία με αναδόχους, εργολάβους, μεσίτες και άλλες εξειδικευμένες εταιρείες.

– Οικοδομεί μικρές κοινότητες εξοχικών (ή και μόνιμων) κατοικιών σε ειδυλλιακές περιοχές όπου η πολυτέλεια μπορεί να συνδυαστεί με ένα κορυφαίο επίπεδο ζωής δίπλα και μέσα στη Φύση και οι οποίες εφαρμόζουν τις αρχές της Βιωσιμότητας (για παράδειγμα, στα έργα της δεν χρησιμοποιούνται πλαστικά). Προωθεί και υποστηρίζει την προστασία του περιβάλλοντος, την ηθική κατανάλωση, την αυθεντικότητα, το σεβασμό στους ανθρώπους και στις επόμενες γενιές, την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

– Δίνει έμφαση στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό (εξωτερικό και εσωτερικό), στην αισθητική, την καινοτομία, στις υπερσύγχρονες υποδομές, στο σεβασμό των τοπικών κοινωνιών και του πλαισίου μέσα στο οποίο εντάσσονται τα έργα της.

-Συνεργάζεται με κορυφαίους αρχιτέκτονες, interiors designers και επαγγελματίες σε κάθε τομέα, ώστε κάθε έργο να βρίσκεται στην πρωτοπορία της εποχής του.

Η Mirum επέλεξε να συνεργαστεί με την One Hotels γιατί πρόκειται για ένα νέο, ηλικιακά, brand που αντιπροσωπεύει μια καινούρια σχολή σκέψης και μια φιλοσοφία, όπου η Βιωσιμότητα, η Αειφορία, η Υπευθυνότητα κατέχουν κεντρική θέση.

Μέσω αυτής της συνεργασίας η Mirum θα αποκτήσει πρόσβαση στο κοινό των ΗΠΑ και η One Hotel θα κάνει πιο έντονη την παρουσία της στην Ευρώπη. Η One Hotels θα συστήσει την Ελούντα σε ένα ευρύτερο κοινό και καθώς έχει ένα πιο «δυτικό» όραμα, ως αμερικανική αλυσίδα φιλοξενίας που είναι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός