Νέα δεδομένα στο τουριστικό πρόσωπο της Χαλκιδικής και ειδικά στο νότο της Χερσονήσου της Κασσάνδρας, διαμορφώνει η επένδυση στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort της Zeus International. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην παρουσίαση του ξενοδοχείου που ξεκίνησε πριν έναν περίπου μήνα τη λειτουργία του, είναι το πιο φιλόδοξο έργο της Zeus και στην ολοκλήρωση της η επένδυση θα ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο ξενοδοχείο της εταιρείας στη Χαλκιδική και ένα εκ των οκτώ ιδιόκτητων του δικτύου της Zeus International αποτελείται προς το παρόν από 171 δωμάτια, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 600 κλίνες, ενώ την ολοκλήρωση του σε ορίζοντα διετίας θα περιλαμβάνει 270 δωμάτια με περίπου 1.700 κλίνες. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία τελεφερίκ για άμεση πρόσβαση στην παραλία, ενώ η οδός που συνδέει το ξενοδοχείο με τη θάλασσα θα μετατραπεί σε εσπλανάδα. Επιπλέον, στα πρώτα σχέδια ανήκει και η δημιουργία μαρίνας που θα εξεταστεί αν τελικά θα πραγματοποιηθεί. Η μονάδα αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο της Registry Collection της Wyndham στην Ευρώπη.

Κάθε ευρωπαϊκή πόλη και ένα ξενοδοχείο: Το στοίχημα της Zeus International

Το ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στην Αγία Παρασκευή, που εκτός των άλλων ήταν ξακουστή για τα ιαματικά της λουτρά. Σε αυτή την κατεύθυνση, το θέρετρο – που πλαισιώνεται από 5 υπαίθριες πισίνες, 3 εστιατόρια, 3 μπαρ – δίνει έμφαση και σε θεραπείες προσώπου και σώματος, μέσω του spa, ενώ υποστηρίζει ομαδικές και ατομικές αθλητικές δραστηριότητες, από τένις, μπάσκετ και βόλεϊ, μέχρι γιόγκα, pilates και τοξοβολία, καθώς και θαλάσσια σπορ. Στο πλαίσιο σύνδεσης με τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής, δίνεται επίσης έμφαση στα τοπικά υλικά που παράγονται μέσα σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από το ξενοδοχεία.

Τα πλάνα του ομίλου

Στα πλάνα του ομίλου, πάντως, είναι και η περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της Zeus International στην Ευρώπη, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με την Wyndham. Ήδη διαχειρίζεται το Wyndham Λευκωσίας (το πρώην Holiday Inn), τρία ξενοδοχεία στην Ιταλία – σε Μιλάνο, Μοντόβι και στη λίμνη Γκάρντα στη βόρεια Ιταλία – καθώς και τρεις μονάδες στο Βουκουρέστι. Η αποτίμηση του ομίλου φτάνει, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο τα 300 εκατομμύρια – χωρίς να υπολογίζεται ακόμα η αξία των νέων ξενοδοχείων που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους πρόσφατα, όπως το Ajul , ενώ η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία έξι χρόνια επενδύσεις 150 εκατομμύριων ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα κόκκινα ξενοδοχειακά δάνεια σημείωσε ότι έχουν μείνει πλέον τα πιο δύσκολα , ενώ αναφερόμενος στο πως κινήθηκε στον τομέα αυτό η Zeus σημείωσε ότι πάντοτε επεδίωκε την συνεννόηση με την ιδιοκτήτη, γιατί ήθελε να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Ο κ. Σιγανός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα εύρεσης και εκπαίδευσης προσωπικού, και ζήτησε την πιστοποίηση των διευθυντικών στελεχών και τη θέσπιση του αφορολόγητου για τις επιπλέον παροχές, τόσο για εργαζόμενους, όσο και για τους εργοδότες. Όσον αφορά στη Zeus International, απασχολεί 2.200 εργαζομένους, αριθμός που φτάνει τα 3.500 άτομα αν συνυπολογιστεί το προσωπικό των συνεργατών, ενώ το 70% των διευθυντικών στελεχών είναι γυναίκες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες