Επτά υποτροφίες για το διεθνές αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Master in Technology and Innovation Management» για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στο Πολυτεχνείο Κρήτης, θα χρηματοδοτήσει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η εταιρεία. Όπως αναφέρει, οι υποτροφίες της ΔΕΠΑ Εμπορίας θα δώσουν τη δυνατότητα σε άξιους φοιτητές να λάβουν μέρος σε αυτό το εξειδικευμένο πρόγραμμα, απαλλάσσοντάς τους μερικώς από τα δίδακτρα και ενισχύοντας την πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση.

Πώς η ΔΕΠΑ χτίζει τον κάθετο διάδρομο αερίου Κεντρικής – Ν.Α. Ευρώπης

Ο Ευάγγελος Κοσμάς, Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών της ΔΕΠΑ Εμπορίας, δήλωσε σχετικά: «Η εκπαίδευση είναι ακρογωνιαίος λίθος της βιώσιμης ανάπτυξης το εργαλείο για την ενδυνάμωση της νέας γενιάς ηγετών, ειδικά στον αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Με αυτές τις υποτροφίες, στοχεύουμε να συνεισφέρουμε όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο αλλά και στην ευρύτερη οικονομική και αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας. Πιστεύουμε στην επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα σε τομείς κρίσιμους για το μέλλον της χώρας».

Ο διευθυντής του προγράμματος Στέλιος Τσαφαράκης δήλωσε: «Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στη ΔΕΠΑ Εμπορίας για αυτή τη γενναιόδωρη συνεισφορά. Αυτές οι υποτροφίες αναμφίβολα θα ανοίξουν πόρτες σε ταλαντούχους φοιτητές που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία και την καινοτομία, αλλά δεν διαθέτουν τους αναγκαίους πόρους για να υποστηρίξουν οικονομικά ένα σχετικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Η συνεργασία μας αυτή υπογραμμίζει τη σημασία των συνεργασιών για την προώθηση της καινοτομίας και τον εξοπλισμό των σπουδαστών μας με τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας».

«Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην εκτεταμένη προσπάθεια της ΔΕΠΑ Εμπορίας για την προώθηση των επιστημών, της έρευνας και της εκπαίδευσης. Η εταιρεία έχει μακρά ιστορία συμμετοχής σε δράσεις που συμβάλλουν στην κοινωνική ευημερία, προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και υποστηρίζουν την κοινωνία στο σύνολό της, με ιδιαίτερη έμφαση στις ευάλωτες ομάδες.

Με τη χρηματοδότηση αυτών των υποτροφιών, η ΔΕΠΑ Εμπορίας συνεχίζει να ενισχύει τις δυνατότητες νέων επιστημόνων και επαγγελματιών, εμπλουτίζοντας το πνευματικό κεφάλαιο της Ελλάδας και βοηθώντας τη χώρα να προχωρήσει με σιγουριά σε ένα μέλλον που τροφοδοτείται από τη γνώση, την καινοτομία και την πράσινη ενέργεια», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα