«Μετα το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο κ. Μητσοτάκης έχει επιδείξει αλαζονική στάση και έπαρση, επιδιώκουν όχι απλά να είναι κυβέρνηση αλλά να είναι ανεξέλεγκτη κυβέρνηση». Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 δύο ημέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής.

Πολιορκία στα αριστερά του εκλογικού χάρτη

Στην αρχή της συνέντευξής του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι την Κυριακή «ψηφίζουμε για την επόμενη τετραετία και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι δεύτερος γύρος και ψηφίζουμε με νέο εκλογικό σύστημα».

«Ενώ εμείς διαρκώς τείναμε χείρα συνεργασίας είχαμε μια διαρκή άρνηση από την άλλη πλευρά. Όταν λες ότι «εγώ θα συνεργαστώ με όποιον βγει πρώτος», άφηνες ανοιχτή την πόρτα συνεργασίας στη ΝΔ. Εν τέλει η προοδευτική ψήφος κατακερματίστηκε» είπε ο κ .Τσίπρας ερωτηθείς αν μία από τις αιτίες της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο ήταν ότι «δεν πήγαν προετοιμασμένοι».

«Η απλή αναλογική υπέστη μία ιστορική ήττα. Όχι με δική μας ευθύνη» υπογράμμισε.

«Είμαστε Παρασκευή πριν από τις εκλογές και μιλάμε για τη Θράκη, είναι δυσάρεστο. Είναι πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη η «Θρακοποίηση» των εκλογών» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερθείς στο θέμα της Ροδόπης.

«Ήδη υφίσταμαι τις κυρώσεις – Δεν θα φυγομαχήσω»

Ερωτηθείς για το τι σκοπεύει να κάνει την επόμενη μέρα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Για να μην φανώ αδιάκριτος δεν θα προδικάσω την επόμενη μέρα πριν δω το αποτέλεσμα. Προσδοκώ μέχρι να κλείσει η κάλπη και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του πολιτικού συσχετισμού για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν πετάμε στα σύννεφα, γνωρίζουμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά για εμάς οποιαδήποτε προοπτική να ενισχύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως μια δύναμη αξιόπιστη που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, είναι ο στόχος μας και θα είμαστε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στις επάλξεις για να το πετύχουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έχει συλλογικές διαδικασίες και εγώ έχω ξεκαθαρίσει σε κάθε ευκαιρία ότι θα είμαι παρών, δεν θα φυγομαχήσω».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου του υπενθύμισε τη δήλωση που είχε κάνει στον Σταύρο Θεοδωράκη, ότι όποιος χάσει με 6 μονάδες θα υποστεί συνέπειες, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά: «Ήδη υφίσταμαι τις κυρώσεις. Ο ελληνικός λαός και η ετυμηγορία του είναι σεβαστή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν καταφέρει και κερδίσει θα είναι μια διαφορετική ημέρα. Αλλά αν χάσει αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα πρέπει να αναστοχαστεί. Θα πάει σε μια διαδικασία. Μην επιμένετε σ’ αυτό το ερώτημα».

Ερωτηθείς εάν θα διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. απάντησε: «Δεν συνηθίζω να κάνω χοπ πριν πηδήξω το χαντάκι».

«Είναι προφανές ότι πρέπει να έγιναν λάθη και χάθηκαν 700 ζωές» είπε για το ναυάγιο στην Πύλο

«Αν σ’ αυτό το σκάφος δεν ήταν κατεστραμμένοι, φτωχοί άνθρωποι, θα έθεταν όλοι ερωτήματα» είπε ο κ. Τσίπρας αναφερθείς στο ναυάγιο στην Πύλο.

«Όλοι –και ο Ομπάμα- δήλωσαν ότι είναι υποχρέωση να σώζεις τον κόσμο που πνίγεται στη θάλασσα. Είναι προφανές ότι πρέπει να υπήρξαν λάθη. Χάθηκαν 700 ζωές. Είναι διεθνής νομική υποχρέωση της χώρας όταν υπάρχει πλοίο έτοιμο να βυθιστεί, να παρέμβει για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο φράχτης στον Έβρο δεν είναι σύμβολο είναι εργαλείο και δεν θα λύσει το μεταναστευτικό. Το ναυάγιο στην Πύλο δεν είναι ντροπή της Ελλάδας, είναι ντροπή της Ευρώπης. Χρειάζεται νέα μεταναστευτική πολιτική για να μοιράζεται το βάρος».

«Ο Μητσοτάκης κατάφερε να πετύχει κάτι δύσκολο. Έχει ακολουθήσει μια ακραία δεξιά πολιτική αλλά κατάφερε να δίνει την εντύπωση ότι είναι κεντρώος πολιτικός» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ερώτηση αν «η μάχη του κέντρου» χάθηκε εξαιτίας του «τοξικού» λόγου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, θα απευθύνει ομιλία στις 8 το βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα