Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως είχε συνομιλίες σήμερα Σάββατο με τους ομολόγους του της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης λίγο μετά αφότου έγινε γνωστό ότι οι μαχητές της Wagner ανέλαβαν τον έλεγχο ορισμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη νότια Ρωσία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν σε στενό συντονισμό με τους Συμμάχους και τους εταίρους τους καθώς η κατάσταση συνεχίζει να είναι σε πλήρη εξέλιξη», έγραψε ο Μπλίνκεν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ανταρσία της Wagner: Γιατί ο Πριγκόζιν στοχοποίησε το Ροστόφ – Η στρατηγική σημασία της πόλης

Ο Μπλίνκεν συνομίλησε με όλους τους ομολόγους του της G7, από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός Μπλίνκεν επανέλαβε ότι η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, σε ανακοίνωσή του.

Η στάση των ΗΠΑ

Η αμερικανική προεδρία παρακολουθεί την κατάσταση στη Ρωσία και τις εξελίξεις γύρω από τη Βάγκνερ και θα διαβουλευθεί με τους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ. Αυτό έκανε γνωστό ήδη από χθες Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Ανταμ Χοτζ, καθώς η Μόσχα κατηγορεί τον ιδρυτή της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Πριγκόζιν για «ένοπλη εξέγερση».

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί από το επιτελείο του για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Ρωσία και παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση