Σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, μία νέα πρώτη ύλη, η οποία μπορεί να μπει στο τηγάνι και να εξοικονομήσει χρήματα, κερδίζει σε δημοτικότητα μεταξύ των Κινέζων χρηστών του διαδικτύου. Αυτή η πρώτη ύλη είναι οι πέτρες.

Τα βίντεο με σεφ που φτιάχνουν τηγανητές πέτρες είναι η τελευταία τάση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένα δείχνουν σεφ να τηγανίζουν βότσαλα με σκόρδο και τσίλι σε πολυσύχναστες νυχτερινές αγορές, ενώ άλλα απεικονίζουν βουκολικές σκηνές με χωρικούς να μαγειρεύουν φρεσκοψαρεμένες πέτρες σε μια όχθη ποταμού.

Το Tik Tok και το Instagram έγιναν οι «βασιλιάδες της ενημέρωσης» για τους νέους

Δείτε το βίντεο

Μιλάμε για τρέλα;

Όπως και να έχει, το πιάτο, γνωστό ως suodiu (ρουφήξτε και πετάξτε), έχει αναβίωση, τουλάχιστον σε βίντεο με ανθρώπους που κάνουν πλάκα σε ανυποψίαστους φίλους. Ενώ ορισμένοι διαδικτυακοί σεφ επιμένουν ότι πρόκειται για ένα νόστιμο πιάτο, άλλα βίντεο δείχνουν ανυποψίαστους θαμώνες να φτύνουν τις πέτρες με τρόμο.

Ένα βίντεο με σχεδόν 800.000 προβολές δείχνει έναν σεφ να προσφέρει μια μερίδα suodiu για 16 γιουάν (1,74 λίρες), το οποίο κάποιοι είπαν ότι είναι ακριβό αν σκεφτεί κανείς ότι τα συστατικά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Δείτε το βίντεο 

Ιστορικό πιάτο

Το πιάτο λέγεται ότι χρονολογείται από εκατοντάδες χρόνια, όταν οι βαρκάρηδες στην αποκλεισμένη από την ξηρά επαρχία Χουμπέι ξέμεναν από ζώα και λαχανικά ενώ ταξίδευαν κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ και έτσι στράφηκαν στα ορυκτά. Όπως είναι φυσικό, σύμφωνα με μια ιστορία του πιάτου, η δημοτικότητά του μειώθηκε μετά την οικονομική ανάπτυξη και την έλευση μηχανοκίνητων σκαφών στο Χουμπέι, μειώνοντας τις πιθανότητες οι βαρκάρηδες να μείνουν χωρίς προμήθειες.

Το πιάτο συνδέεται επίσης με τον λαό Tujia, μια εθνοτική μειονότητα που κατάγεται από την οροσειρά Wuling που εκτείνεται στα σύνορα των Hubei, Hunan και Guizhou.

Σύμφωνα με ένα ιστολόγιο τροφίμων, οι πέτρες του ποταμού έχουν μια φυσική γεύση ψαριού που ενισχύεται όταν τηγανίζονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Όποια κι αν είναι η γαστρονομική τους ελκυστικότητα, πολλοί άνθρωποι δεν πείθονται. Κάποιοι έχουν επισημάνει τους κινδύνους πνιγμού.

Ένας άλλος σχολιαστής προβλέπει ότι η επόμενη διατροφική τάση θα είναι ένα συστατικό που είναι πιο εύκολο να καταπιεί κανείς: Η λάσπη.

*Με στοιχεία από theguardian.com

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μελόνι: Παραιτείται από την ηγεσία των Ευρωπαίων Συντηρητικών
Επικαιρότητα |

Μελόνι: Παραιτείται από την ηγεσία των Ευρωπαίων Συντηρητικών

Η Τζόρτζια Μελόνι, από στο Φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματός της, αναφέρθηκε στην δράση της κυβέρνησής της, επιτέθηκε στους πολιτικούς της αντιπάλους και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παραιτηθεί από πρόεδρος της ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών.

Χωρίς άδεια και χωρίς απόφαση ΣτΕ το κυπριακό ιδιωτικό ΑΕΙ του fund CVC ανακοινώνει προσλήψεις στο «παράρτημα» στην Αθήνα
Επικαιρότητα |

Χωρίς άδεια και χωρίς απόφαση ΣτΕ το κυπριακό ιδιωτικό ΑΕΙ του fund CVC ανακοινώνει προσλήψεις στο «παράρτημα» στην Αθήνα

Ενώ δεν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε άδεια και εκκρεμεί η συζήτηση στο ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου κυπριακό ιδιωτικό ΑΕΙ του fund CVC ανακοινώνει ότι προσλαμβάνει παράρτημα στην Ελλάδα