To ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές στην Ρωσία, λαμβάνοντας συνεχή ενημέρωση για τις εκεί εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η ανταρσία της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό, ενώ η Μόσχα τον κατηγορεί για απόπειρα πραξικοπήματος και ετοιμάζεται για σύγκρουση με τις δυνάμεις της Wagner.

Γερμανία: Προειδοποιεί τους τουρίστες να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους προς το κέντρο της Μόσχας

Ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στο Ροστόφ, μία στρατηγικής σημασίας πόλη στη βορειοανατολική άκρη της Μαύρης Θάλασσας, στην Αζοφική Θάλασσα, είναι δύσκολη.

Παράλληλα, ο Ρώσος ηγέτης κήρυξε στρατιωτικό νόμο σε ρωσικές περιοχές – μεταξύ των οποίων και το Ροστόφ – όπου είχε κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης το 2022.

Τι δηλώνουν ΝΑΤΟ και ΕΕ

Το NATO «παρακολουθεί την κατάσταση» στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας μέσω email.

Η εκπρόσωπος Οάνα Λουνγκέσκου δεν σχολίασε περαιτέρω.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, βρίσκεται σε επαφή με τους ευρωπαίους ηγέτες και τους εταίρους της G7 μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία.

Ειδικότερα, ο κ. Μισέλ ανέφερε με ανάρτησή του στο τουίτερ:

«Παρακολουθώντας στενά την κατάσταση στη Ρωσία καθώς εξελίσσεται. Είμαστε σε επαφή με τους ευρωπαίους ηγέτες και τους εταίρους της G7. Αυτό είναι ξεκάθαρα ένα εσωτερικό ρωσικό ζήτημα. Η υποστήριξή μας για την Ουκρανία και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ακλόνητη».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα