Κανονικά θα λειτουργήσουν το χρηματιστήριο της Μόσχας και οι τράπεζες αύριο Δευτέρα 26 Ιουνίου, σύμφωνα με επίσημη διευκρινιστική ανακοίνωση που εκδόθηκε με φόντο την κήρυξη μη εργάσιμης ημέρας από τον δήμαρχο της πόλης, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η ανταρσία του επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ρωσία: Θα επηρεάσει η εξέγερση της Wagner τον πόλεμο στην Ουκρανία;

H ανταρσία όμως ματαιώθηκε αργότερα, βάσει συμφωνίας που έδινε εγγυήσεις στον Πριγκόζιν και τους μισθοφόρους και αναιρούσε τις ποινικές κατηγορίες εις βάρος του. Η συμφωνία προέβλεπε επίσης τη μετακίνηση του Πριγκόζιν στη Λευκορωσία.

«Στις 26 Ιουνίου, η διαπραγμάτευση και ο διακανονισμός σε όλες τις αγορές της Μόσχας θα διεξαχθούν κανονικά», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Χρηματιστήριο της Μόσχας.

Η κεντρική τράπεζα κάλεσε τις τράπεζες να διασφαλίσουν τη συνεχή και ομαλή λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών της Ρωσίας.

Στο πλαίσιο της άρσης σειράς περιορισμών που είχαν επιβληθεί για την ασφάλεια των πολιτών, η ομοσπονδιακή υπηρεσία οδικών μεταφορών της Ρωσίας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Tass, πως αίρει τους περιορισμούς κυκλοφορίας στην περιοχή του Ροστόφ.

Όλοι οι περιορισμοί στην οδική κυκλοφορία που επιβλήθηκαν στους αυτοκινητόδρομους στην περιοχή του Ροστόφ λόγω της κρίσης Βάγκνερ το Σάββατο έχουν πλέον αρθεί, δήλωσε στο TASS εκπρόσωπος της υπηρεσίας Τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Οδοποιίας της Ρωσίας (Rosavtodor).

«Οι περιορισμοί [οδικής κυκλοφορίας] στους αυτοκινητοδρόμους μας στην περιοχή του Ροστόφ έχουν αρθεί», είπε ο συγκεκριμένα.

Νωρίτερα, τέσσερα οδικά τμήματα έκλεισαν στην περιοχή του Ροστόφ και σε κοντινές περιοχές. Αυτά περιλαμβάνουν το βόρειο μονοπάτι προς το Ροστόφ-ον-Ντον, καθώς και δρόμους από το περιφερειακό κέντρο έως τα σύνορα με τις Λουγκάνσκ και τις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή