Ένας συμπληρωματικός υδρό-φωτοβολταϊκός (PV) σταθμός παραγωγής ενέργειας που βρίσκεται στον Θιβετιανό Αυτόνομο Νομό Γκανζί στην επαρχία Σιτσουάν στα νοτιοδυτικά της Κίνας, τέθηκε χθες σε λειτουργία.

Πρόκειται για το πρώτο συμπληρωματικό πρόγραμμα υδρό-φωτοβολταϊκού σταθμού.

Η χαμένη δεκαετία της Κίνας – Το φιλόδοξο στοίχημα του Πεκίνου

Έτσι, ο φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ενέργειας Kela στην περιοχή Γιατζιάνγκ, είναι ο μεγαλύτερος συμπληρωματικός ενεργειακός σταθμός παγκοσμίως, αλλά και ο σταθμός που βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο.

Ο αναφερόμενος ενεργειακός σταθμός καλύπτει μία περιοχή 1.667 εκταρίων (1 εκτάριο: 10.000 τετραγωνικά μέτρα) με εγκατεστημένη ικανότητα παραγωγής 1 εκατομμυρίου Κιλοβάτ και μπορεί να έχει μέση ετήσια παραγωγή 2 δισεκατομμυρίων kWh ετησίως, μειώνοντας την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 1,6 εκατομμύρια και πλέον τόνους ετησίως.

Αύξηση στην εγκατεστημένη ικανότητα παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ

Αξίζει να σημειωθεί πως η εγκατεστημένη ικανότητα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Κίνα, αυξήθηκε τους πρώτους μήνες του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ενέργειας.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, η εγκατεστημένη παραγωγική ικανότητα αιολικής ενέργειας κατέγραψε ετήσια αύξηση 11% περίπου στα 370 εκατομμύρια κιλοβατώρες, ενώ η παραγωγική ικανότητα ηλιακής ενέργειας ήταν περίπου στα 410 εκατομμύρια κιλοβατώρες, με ετήσια αύξηση 30,8%.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύ για την παραγωγή ενέργειας στην Κίνα έφτασε περίπου στα 2,6 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, με ετήσια αύξηση 8,5%.

Στο πρώτο δίμηνο του 2023, οι συνολικές επενδύσεις των μεγαλύτερων ενεργειακών εταιριών στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο τριπλασιάστηκαν στα 28,3 δισεκατομμύρια γουάν (3,82 δισεκατομμύρια ευρώ), όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια