Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μόλις δημοσίευσε ένα ηχητικό μήνυμα διάρκειας 11 λεπτών, στο οποίο ουσιαστικά δηλώνει ότι σκοπός των ενεργειών του δεν ήταν ένα πραξικόπημα εναντίον του Πούτιν ενώ υποστηρίζει ότι η Wagner ουσιαστικά θα διαλυόταν.

Ακόμα φαίνεται να επιμένει να κατηγορεί τους αξιωματικούς του Ρωσικού στρατού για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία.

«Κανείς δεν συμφώνησε να υπογράψει σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας και η Wagner ήταν υποχρεωμένη να σταματήσει να υπάρχει την 1η Ιουλίου».

Ξεκαθάρισε ότι δεν στόχευε τον Πούτιν όταν δήλωσε ότι τα στρατεύματά του θα πορευτούν στη Μόσχα, λέγοντας: «Δεν πορευτήκαμε για να ανατρέψουμε την ηγεσία της Ρωσίας».

Τι σκέφτονται οι Μοσχοβίτες για τις εξελίξεις στη Ρωσία

Δεν θέλαμε να ανατρέψουμε τον Πούτιν

Στο 11λεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αναφέρει: «Ο στόχος της πορείας ήταν να αποφευχθεί η καταστροφή της Wagner και να λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι που με τις αντιεπαγγελματικές τους ενέργειες διέπραξαν τεράστιο αριθμό λαθών».

Είπε ακόμα ότι λυπάται που «έπρεπε να χτυπήσουν τη ρωσική αεροπορία» και γύρισαν πίσω «για να αποφύγουν να χυθεί αίμα Ρώσων στρατιωτών».

«Ήμασταν σε μια πορεία για να διαδηλώσουμε τη διαμαρτυρία μας, όχι για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται