Η αμερικανική ακτοφυλακή διερευνά τα αίτια της υποθαλάσσιας έκρηξης του τουριστικού υποβρυχίου, που στοίχισε τη ζωή και στους πέντε επιβαίνοντες κατά την κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού, δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή.

Η ανακοίνωση έρχεται μια ημέρα αφότου το Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών του Καναδά δήλωσε ότι διεξάγει τη δική του έρευνα για την έκρηξη του Titan, η οποία έχει προκαλέσει αρκετά ερωτήματα σχετικά με τον ανεξέλεγκτο χαρακτήρα τέτοιων αποστολών.

Σοκ με βίντεο που δείχνει τον τρόπο που καταστράφηκε το υποβρύχιο Titan

«Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι να αποτρέψω ένα παρόμοιο περιστατικό κάνοντας τις απαραίτητες συστάσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας του θαλάσσιου τομέα παγκοσμίως», δήλωσε ο καπετάνιος Jason Neubauer, επικεφαλής ερευνητής του Λιμενικού Σώματος, σε συνέντευξη Τύπου στη Βοστώνη.

Η Ακτοφυλακή άνοιξε την έρευνα, είπε ο Neubauer,  προσθέτοντας  ότι συνεργάζεται με το FBI για την ανάκτηση στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης μιας επιχείρησης διάσωσης στο σημείο των συντριμμιών στον βυθό της θάλασσας, περίπου 1.600 πόδια (488 μέτρα) από την πλώρη του Ναυάγιο ρτου Τιτανικού, περίπου 2-1/2 μίλια (4 χλμ) κάτω από την επιφάνεια.

Σύμφωνα με τον ίδιον, τα ευρήματα θα κοινοποιηθούν στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό και σε άλλες ομάδες «για να βοηθήσουν στη βελτίωση του πλαισίου ασφαλείας για τις υποβρύχιες επιχειρήσεις παγκοσμίως». Και πρόσθεσε ότι το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε επαφή με τις οικογένειες των πέντε ανθρώπων που σκοτώθηκαν και ότι οι ερευνητές «λαμβάνουν όλες τις προφυλάξεις επί τόπου εάν πρόκειται να συναντήσουμε ανθρώπινα λείψανα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα