Μπορεί η τραγωδία  του θανάτου πέντε ανθρώπων στο βαθυσκάφος Titan κοντά στο κουφάρι του Τιτανικού να προκάλεσε θλίψη και σοκ, ωστόσο, λόγω της εκτεταμένης προβολής που έλαβε το γεγονός και των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη για το τι πήγε στραβά, ένα συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι κατέγραψε κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις του, στο ηλεκτρονικό κατάστημα Steam.

Πρόκειται για το video game «Iron Lung», η πλοκή του οποίου διαδραματίζεται  σε ένα υποβρύχιο – βαθυσκάφος. Μάλιστα, ο ίδιος ο δημιουργός του, έγραψε στο Twitter ότι είναι «αρκετά τρομοκρατημένος» μετά την αύξηση των πωλήσεων του παιχνιδιού, καθώς μόλις λίγες ημέρες πριν  διασώστες έψαχναν για το υποβρύχιο Titan.

Ο Ντέιβιντ Σζιμάνσκι, μοιράστηκε επίσης ένα διάγραμμα που δείχνει το άλμα στις πωλήσεις για το παιχνίδι, που ξεκινούσε τη Δευτέρα μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την αναζήτηση του σκάφους και των πέντε επιβατών του.

Τόσο λάθος

«Αισθάνομαι ότι αυτό είναι τόσο λάθος», έγραψε ο Σζιμάνσκι σε tweet την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι χρήστες «πιλοτάρουν ένα μικροσκοπικό υποβρύχιο μέσα από έναν ωκεανό αίματος σε ένα εξωγήινο φεγγάρι», σύμφωνα με μια σύνοψη στη πλατφόρμα παιχνιδιών Steam.

Η σελίδα του Steam για τις πωλήσεις του Iron Lung

Το «Iron Lung», σύμφωνα με την περιγραφή του, διαθέτει ένα υποβρύχιο με «μονό φινιστρίνι», όπως αυτό στο Titan. Ο δημοσιογράφος του «CBS Mornings», Ντέιβιντ Πόγκ, ο οποίος έκανε ρεπορτάζ για το  Titan πέρυσι, είπε ότι το σκάφος ήταν σφραγισμένο με μπουλόνια από το εξωτερικό και δεν μπορούσε να ανοίξει από αυτούς που βρίσκονταν μέσα.

«Υπάρχει μόνο ένα φινιστρίνι στο βαθυσκάφος και πρέπει να κλείσει λόγω πίεσης βάθους, επομένως πρέπει να πλοηγηθείτε αποκλειστικά μέσω ενός ημιτελούς χάρτη, αισθητήρων εγγύτητας, ήχου και μιας πρωτόγονης εξωτερικής κάμερας…», λέει η περιγραφή του παιχνιδιού.

«Σίγουρα κατανοώ το μαύρο χιούμορ σε όλο αυτό το θέμα του υποβρυχίου – Τιτανικού, εγώ απλά… έκανα το Iron Lung το πιο εφιαλτικό πράγμα που μπορούσα να σκεφτώ, και το να γνωρίζω ότι πραγματικοί άνθρωποι βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πολύ φρικτό, ακόμα κι αν είναι λόγω δικών τους κακών αποφάσεων», έγραψε ο Σζιμάνσκι στο Twitter.

«Όπως όλα τα αστεία που έχω δει είναι ξεκαρδιστικά, αλλά προς Θεού κανείς δεν πρέπει να πεθάνει έτσι».

Το παιχνίδι

Το Iron Lung είναι ένα παιχνίδι τρόμου επιστημονικής φαντασίας που βάζει τον παίκτη μέσα σε ένα σκουριασμένο γερασμένο υποβρύχιο κατασκευασμένο από σκραπ εξαρτήματα διαστημόπλοιου. Η ιδέα είναι να πιλοτάρουμε το υποβρύχιο μέσα από μια θάλασσα που μοιάζει με αίμα σε ένα εξωγήινο φεγγάρι για να φωτογραφίσουμε βασικές τοποθεσίες για πόρους. Χωρίς σύγχρονα βοηθήματα πλοήγησης, είναι δύσκολο να βασιστείς σε μια vintage φωτογραφική μηχανή που τραβάει θολές φωτογραφίες του μυστηριώδους ωκεανού. Επιπλέον, ο παίκτης πρέπει να βασιστεί στους αισθητήρες εγγύτητας του πλοίου και σε έναν ελλιπή χάρτη για να πλοηγήσει το σκάφος σε ένα εχθρικό περιβάλλον.

Screenshot από το παιχνίδι

Αν και έχουν κυκλοφορήσει πολλά παιχνίδια με θέμα τα υποβρύχια , το Iron Lung ξεχωρίζει ως ένα υποβρύχιο παιχνίδι που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τρόμο.

Στις 21 Απριλίου 2023, ο Αμερικανός YouTuber Μαρκ Φίσμπάχ, γνωστός στο διαδίκτυο ως Markiplier, ανακοίνωσε ότι θα διασκευάσει το Iron Lung σε ταινία τρόμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή
Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο
Plus |

Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του Maestro, την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40 στο MEGA, μια ακόμη είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική της σειράς και στον τουρισμό.