Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ενώ ακολουθούν οι παραδόσεις – παραλαβές στα υπουργεία.

Μετά την ορκωμοσία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης υπέγραψαν το πρωτόκολλο και έβγαλαν την πρώτη «οικογενειακή» φωτογραφία.

13:35 Όσοι υπουργοί έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία υπογραφής του πρωτοκόλλου έχουν κάνει «πηγαδάκια».

13:25 Συνεχίζεται η υπογραφή του πρωτοκόλλου από τους υπουργούς. Κάθε ένας ή κάθε μία που υπογράφει περνάει και χαιρετάει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.  

13:12 Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί υπογράφουν το πρωτόκολλο.    

13:09 «Καλό δρόμο με δύναμη και κουράγιο», ευχήθηκε στους υπουργούς ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

12:54 Οι περισσότεροι από τους υπουργούς έχουν φτάσει για την ορκωμοσία, πολλοί από αυτούς έφτασαν με τα πόδια και συνοδεία των οικογενειών τους, με τα παιδιά των υπουργών να κλέβουν τις εντυπώσεις.

12:51 Ο Χάρης Θεοχάρης, υφυπουργός στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, δήλωσε ότι θα υπάρχει «δίκαιη φορολόγηση» και «μάχη κατά της ακρίβειας και της φοροδιαφυγής».

12:50 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε και ο Γιάννης Μπουγάς, υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Εύχομαι να είμαστε και σε άλλους τομείς πρώτοι. Οι στόχοι μας είναι να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα που θα μας δώσει ο πρωθυπουργός και να μπορέσουμε μέσα από το δικό μας κομμάτι. Στο κομμάτι που μας αναλογεί. Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε πει προεκλογικά»

12:40 Για «νέες προκλήσεις» μίλησε ο Χρήστος Σταϊκούρας που αναλαμβάνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

12:37 Από τις 14:00 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις – παραλαβές στα υπουργεία και την Τετάρτη θα συγκληθεί το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση.

12:34 Σύντομες δηλώσεις έξω από το Προεδρικό κάνουν οι νέοι υπουργοί, με κοινό σημείο ότι όλοι τονίζουν ότι η νέα κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά μπροστά της, ενώ ευχαριστούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή τους.

Οι περισσότεροι προσέρχονται με τις οικογένειές τους.



12:28 Ξεκίνησαν να προσέρχονται οι υπουργοί για την ορκωμοσία.

Ο Κώστας Φραγκογιάννης, υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, μίλησε για τα μεγάλα καθήκοντα που έχει η νέα κυβέρνηση και για τη θέση που έχει αναλάβει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»
Επικαιρότητα |

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές το σκηνικό δείχνει «καθαρό» ως προς το κόμμα που θα τερματίσει πρώτο όμως οι κάλπες θα μετρήσουν το ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.