Διαφορετικές στρατηγικές ακολουθούν Ελλάδα και Ισπανία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και σήμερα…

·      Η κυβέρνηση στη Μαδρίτη αποφάσισε να παρατείνει για άλλους έξι μήνες την κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής.

·      Στον αντίποδα, η χώρα μας δια στόματος του νέου υπουργού Ανάπτυξης προανήγγειλε την επέκταση του καλαθιού του νοικοκυριού και την επέκταση του market pass.

·      Δυο συνταγές εκ διαμέτρου αντίθετες, δυο διαφορετικές «σχολές σκέψεις»…

·      Είναι προφανές πως ο ΦΠΑ για την ελληνική κυβέρνηση αποτελεί… ταμπού. Ειδικά αυτός που επιβάλλεται στα τρόφιμα και στα καύσιμα.

·      Και αυτό γιατί φέρνει πολύτιμα και κυρίως σταθερά έσοδα στα κρατικά ταμεία.

·      Κάτι που επαναλαμβάνουν μονότονα κυβερνητικοί παράγοντες…

·      Εξάλλου, ο πρωθυπουργός φρόντισε κατά την προεκλογική περίοδο να ξεκαθαρίσει πως οι όποιες φορολογικές ελαφρύνσεις θα έρθουν στο τέλος της 4ετίας.

·      Αλλά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα…

Ο πρώτος «καυτός φάκελος» στο γραφείο του ΣκρέκαΊσως είναι η πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια που νέα κυβέρνηση δεν έχει περίοδο προσαρμογής.

·      Όπως είθισται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση…

·      Το μήνυμα αυτό φρόντισαν να στείλουν κορυφαίοι παράγοντες της αγοράς πριν ακόμη ανακοινωθούν τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου.

·      Και ποια ακριβώς πρόσωπα θα αναλάβουν τις τύχες του κάθε υπουργείου.

·      «Ούτε μέρα να μην χαθεί» αναφώνησε σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος που ζητάει λύσεις εδώ και τώρα.

·      Βέβαια σε αυτό έβαλε και το χεράκι του ο πρωθυπουργός, λέγοντας στην τελετή ορκωμοσίας πως ξεκινάει άμεσα σκληρή δουλειά…

·      Στα βαθιά με το καλημέρα θα κληθεί να πέσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας που έχει να αντιμετωπίσει «το τέρας της ακρίβειας».

·      Μπορεί ο πληθωρισμός να υποχωρεί ωστόσο οι τιμές ειδικά στα τρόφιμα επιβαρύνουν υπέρογκα το μέσο νοικοκυριό.

·      Μαθαίνουμε πως η νεοιδρυθείσα ένωση των σούπερ μάρκετ ετοιμάζει ήδη φάκελο με τις προτάσεις της με όλα τα καυτά θέματα του λιανεμπορίου τροφίμων.

—————————-

Πλησιάζει η D-Day για την πώληση της Κωτσόβολος

·      Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη τύπου της Κωτσόβολος στις 6 Ιουλίου.

·      Όχι τόσο για τα οικονομικά αποτελέσματα, που είναι  η αφορμή για την ενημέρωση του Τύπου.

·      Αλλά κυρίως για τις απαντήσεις αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την μητρική στην Αγγλία (όμιλος Curry’s).

·      Γιατί είναι βέβαιο ότι οι φίλοι δημοσιογράφοι δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει… χαμένη και θα κάνουν τις σωστές ερωτήσεις. Και όχι τις βολικές…

·      Ο Γιάννης Βασιλάκος, επικεφαλής της Κωτσόβολος μιλώντας αποκλειστικά στον OT είπε αρκετά πράγματα, ωστόσο έχει περάσει καιρός από τότε…

·      Το σίγουρο πάντως είναι ότι η εταιρεία συνεχίζει την επέκταση στην ελληνική αγορά.

·      Μόλις χθες ανακοίνωσε τη λειτουργία νέου καταστήματος στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης…

————————–

Πότε θα δώσουν μέρισμα οι τράπεζες

·      Η διαδικασία αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις τράπεζες αναμένεται να επιταχυνθεί μετά την άνετη επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές (αναλυτικό ρεπορτάζ από τον OT).

·      Ωστόσο αυτό που καίει τους επενδυτές και ειδικά όσους έχουν τοποθετηθεί σε τραπεζικούς τίτλους είναι πότε θα πάρουν μέρισμα.

·      Γιατί η συγκεκριμένη κατηγορία έχει καιρό να δει το «χρώμα του χρήματος»… σε μέρισμα.

·      Μαθαίνουμε πως η επιβράβευση τους δεν θα αργήσει. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει από του χρόνου, με τα κέρδη της φετινής χρονιάς.

·      Τα οποία και αναμένονται υψηλά με δεδομένα και τα παχυλά έσοδα από τόκους λόγω των ανεβασμένων επιτοκίων.

·      Αναλυτές εκτιμούν ότι το εύρος της καθαρής κερδοφορίας τους θα κινηθεί στα 2,7 δισ. ευρώ. Καθόλου άσχημα…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino