Η IBM ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας παραγωγής λογισμικού Apptio από την Vista Equity Partners, έναντι του ποσού των 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας, η εξαγορά της Apptio, η οποία προσφέρει εργαλεία οικονομικής και επιχειρησιακής διαχείρισης σε συνδυασμό με βελτιστοποίηση σε επίπεδο πληροφορικής, αποτελεί συνέχεια των επενδύσεων της IBM σε λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης και εργαλείων αυτοματοποίησης.

Το πρώτο ευρωπαϊκό κβαντικό κέντρο δεδομένων από την IBM

Η IBM αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η Apptio θα τη βοηθήσει να προωθήσει τις προσφορές της «για τη διαχείριση εφαρμογών, τη βελτιστοποίηση και την παρατηρησιμότητα».

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της IBM έκλεισαν με άνοδο 1% τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς.

Η Apptio εξυπηρετεί σήμερα περισσότερους από 1.500 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας όπως η Amazon, η Microsoft και η Google. Η εταιρεία προσφέρει τρία βασικά εργαλεία που βοηθούν τους πελάτες της να διαχειριστούν στη στρατηγική τους για το cloud.

«Η τεχνολογία αλλάζει τις επιχειρήσεις με ρυθμό και ταχύτητα που δεν έχουμε ξαναδεί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της IBM Αρβίντ Κρίσνα. «Για να επωφεληθούμε από αυτές τις αλλαγές, είναι απαραίτητο να βελτιστοποιήσουμε τις επενδύσεις που οδηγούν σε καλύτερη επιχειρηματική αξία, και το Apptio κάνει ακριβώς αυτό», κατέληξε.

Όπως ανακοινώθηκε, η εξαγορά της Apptio θα γίνει με μετρητά και η IBM δήλωσε ότι η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Σε πρόσφατο άρθρο του στο Fortune, ο διευθύνων σύμβουλος της IBM είχε τονίσει ότι ενώ εργαλεία όπως το ChatGPT βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, το πραγματικό ερώτημα είναι εάν η τεχνητή νοημοσύνη είναι πράγματι έτοιμη να προσφέρει μεταμορφωτικές αλλαγές για τις εταιρείες.

Στο εν λόγω άρθρο η απάντηση που δινόταν ήταν «ναι», καθώς πολλές επιχειρήσεις το βλέπουν να συμβαίνει με δύο διαφορετικούς τρόπους: αξιόπιστη τεχνητή νοημοσύνη που υποστηρίζει την αυτοματοποίηση συνήθων επιχειρηματικών διαδικασιών και τεχνητή νοημοσύνη που λειτουργεί ως δημιουργικός συνεργάτης για την προώθηση της καινοτομίας.

Πριν από περίπου δύο μήνες η IBM παρουσίασε το watsonx, τη δική της πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και δεδομένων, στοχεύοντας να βοηθήσει τις εταιρείες να ενσωματώσουν την τεχνητή νοημοσύνη στην επιχείρησή τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή