Η Baidu, ο κορυφαίος πάροχος μηχανών αναζήτησης της Κίνας, δήλωσε ότι η δική της έκδοση της υπηρεσίας τύπου ChatGPT έχει ξεπεράσει σε πολλαπλές βασικές μετρήσεις το ευρέως δημοφιλές chatbot της OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft.

Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το Ernie 3.5, η τελευταία έκδοση του μοντέλου Ernie AI, είχε ξεπεράσει το ChatGPT σε μια σειρά μετρήσεις «ικανότητας» και είχε καλύτερη απόδοση.

Nvidia: Φέρνει την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της σε εταιρεία δεδομένων cloud

Η εταιρεία με έδρα το Πεκίνο ανέφερε ένα τεστ που διεξήγαγε η κρατική εφημερίδα China Science Daily χρησιμοποιώντας σύνολα δεδομένων, όπως το AGIEval και το C-Eval, δύο σημεία αναφοράς που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της απόδοσης των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Η ανακοίνωση της Baidu έρχεται εν μέσω μιας παγκόσμιας έκρηξης τόσο διεθνούς όσο και στο εσωτερικό της Κίνας, στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με «πυροκροτητή» το ChatGPT, γεγονός που προκάλεσε μια γενικευμένη προσπάθεια πολλών κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας να ανακοινώσουν αντίστοιχα ανταγωνιστικά προϊόντα.

Η απάντηση της Baidu στο ChatGPT

Η Baidu ήταν η πρώτη μεγάλη κινεζική εταιρεία τεχνολογίας που έκανε το ντεμπούτο της με προϊόν τεχνητής νοημοσύνης για να ανταγωνιστεί την ChatGPT, όταν παρουσίασε το μοντέλο μεγάλης γλώσσας Ernie Bot τον Μάρτιο. Το Ernie Bot, κατασκευασμένο με βάση το παλαιότερο μοντέλο Ernie 3.0 AI της Baidu, βρίσκεται σε δοκιμές μόνο για τους τελευταίους τρεις μήνες.

Άλλες μεγάλες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Alibaba και Tencent, έχουν αποκαλύψει όλα τα αντίστοιχα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τους.

Η Baidu ανακοίνωσε ότι το νέο της μοντέλο έρχεται με καλύτερη εκπαίδευση και αποτελεσματικότητα συμπερασμάτων, γεγονός που το τοποθετεί στα πιο γρήγορα και φθηνότερα chatobot στο μέλλον. Η Baidu είπε επίσης ότι το νέο της μοντέλο θα υποστηρίζει εξωτερικά “πρόσθετα”.

Τα πρόσθετα είναι πρόσθετες εφαρμογές που θα επιτρέψουν στην τεχνητή νοημοσύνη της Baidu να εργαστεί σε πιο συγκεκριμένα σενάρια, όπως η σύνοψη μεγάλου κειμένου και η δημιουργία πιο ακριβών απαντήσεων.

Το ChatGPT κυκλοφόρησε την υποστήριξη προσθηκών τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης