Μπορεί οι συναλλαγές ακόμη να είναι μετρημένες, όμως το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει διαθέσεις σήμερα να μην κλείσει το εξάμηνο πολύ χαμηλότερα από τα υψηλά του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,92% στις 1.246,78 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Οι αγοραστές δείχνουν να έχουν πάρει τα ηνία της αγοράς, δίνοντας εντολές σε όλο και περισσότερους τίτλους που η πρόσφατη διόρθωση τους έφερε σε πιο ελκυστικά επίπεδα. Βέβαια, και σήμερα έχουν να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις από τις αποκοπές μερισμάτων, με τον Τιτάνα να διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα 0,60 ευρώ, όπως και τα Ελληνικά Πετρέλαια, στα οποία το μέρισμα είναι στα 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

Δύο και σήμερα άλλωστε για τη λήξη του εξαμήνου, με την αγορά να έχει εντυπωσιάσει με τις αποδόσεις τους αρκετούς ξένους επενδυτές. Η διόρθωση ήταν όμως μια αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει η αγορά να βρει τα καύσιμα να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, αν και δεν λείπουν οι εκτιμήσεις ότι θα ήταν προτιμότερο να είναι το pullback λίγο μεγαλύτερης έκτασης.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς, Jumbo, Aegean, Εθνική, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Eurobank, Alpha Bank και ΟΠΑΠ οδηγούν την άνοδο, ενώ σε θετικά εδάφη κινούνται οι Quest, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Coca Cola, Autohellas, Motor Oil και Λάμδα. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Βιοχάλκο και Σαράντης, με τον Τιτάν να είναι στο -3,25% και τα Ελληνικά Πετρέλαια στο -4,75%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών