Ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς δέχονται σημαντική ώθηση από τους κλάδους της τεχνολογίας και των τραπεζών, με τους long να προσβλέπουν σε καλύτερες αποτιμήσεις ενόψει της λήξης του δευτέρου τριμήνου και του πρώτου εξαμήνου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,36% στις 33.974 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,13% στις 4.382 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,04% στις 13.597 μονάδες.

Με φόρα πάνω και από τις 1.270 μονάδες το ΧΑ

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Micron Technology σημειώνει άνοδο 3%, αφού η εταιρεία κατασκευής τσιπ ανακοίνωσε έσοδα υψηλότερα του αναμενόμενου για το τελευταίο τρίμηνο, επικαλούμενη υψηλότερη ζήτηση στον κλάδο. Άνω του 1% είναι και η άνοδος σε Nvidia και Advanced Micro Devices.

Σημαντική ώθηση λαμβάνουν και οι τραπεζικές μετοχές, αφού οι μεγαλύτεροι τραπεζικοί όμιλοι της χώρας πέρασαν επιτυχώς το ετήσιο stress test της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η JPMorgan, η Wells Fargo και η Bank of America σημειώνουν άνοδο άνω του 1%.

Η Wall Street οδεύει προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2023 με ισχυρές επιδόσεις. Ο S&P 500 έχει αυξηθεί κατά 14% φέτος. Εν τω μεταξύ, ο Nasdaq έχει αναρριχηθεί σχεδόν 30% – οδεύοντας προς το καλύτερο πρώτο εξάμηνο από το 1983 – καθώς η αυξανόμενη αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη ώθησε προς τα πάνω μια σειρά από κατασκευαστές τσιπ. Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο μόλις 2% όμως φέτος.

«Η Fed, τα δεδομένα και η ιστορία με την τεχνητή νοημοσύνη έχουν στηρίξει τη Wall Street αυτό το εξάμηνο. Αλλά οτιδήποτε πάει στραβά θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση», ανέφερε σε σημείωμά του ο Jason Draho, επικεφαλής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην UBS Global Wealth Management.

Ανάπτυξη ισχυρότερη από την αναμενόμενη

Την ίδια ώρα, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο ήταν πολύ ισχυρότερη από την αναμενόμενη, συμβάλλοντας στην αναίρεση των προσδοκιών ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς ύφεση. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε με ρυθμό 2% σε ετήσια βάση για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, από την προηγούμενη εκτίμηση του 1,3% και υψηλότερα από την πρόβλεψη της συναίνεσης για 1,4%.

Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν αίτηση για το επίδομα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στις 239 χιλιάδες, από τις 265 χιλιάδες – υψηλό 20 μηνών – της προηγούμενης εβδομάδας. Ωστόσο, ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021, ενώ οι συνεχιζόμενες αιτήσεις συνέχισαν να μειώνονται (στα 1,742 εκατ.) – το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street