Σε αποκλειστικές συνομιλίες  για να αναλάβει τους πελάτες της Orange Bank βρίσκεται η BNP Paribas SA,  αφήνοντας τη γαλλική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να αποχωρήσει από την επιχείρηση.

Η Orange θα συνεργαστεί με τον γαλλική τράπεζα  σχετικά με τους όρους. Η συνεργασία αποτελεί μέρος του σχεδίου της Orange να αποσύρει σταδιακά την Orange Bank από τη λιανική τραπεζική αγορά στη Γαλλία και την Ισπανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι δήλωσε ότι αφήνει αμετάβλητη την οικονομική της καθοδήγηση για το 2023.

Η Orange αναζητούσε συνεργάτες για την τραπεζική δραστηριότητα, η οποία έχει συσσωρεύσει συνολικές ζημίες άνω των 800 εκατ. ευρώ (873 εκατ. δολάρια) από τότε που η εταιρεία άρχισε να προσφέρει την υπηρεσία στα τέλη του 2017. Ο διευθύνων σύμβουλος Christel Heydemann ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ένα νέο στρατηγικό σχέδιο για την τηλεφωνική εταιρεία, το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις στον πυρήνα των τηλεπικοινωνιών της, ενίσχυση της ανάπτυξης στην Αφρική και αναδιάρθρωση της προβληματικής επιχειρηματικής μονάδας της με έμφαση στην κυβερνοασφάλεια.

Η εταιρεία είχε αρχικά αναζητήσει χρηματοοικονομικό εταίρο για τη μονάδα. Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Ripplewood Advisors LLC και η Cerberus Capital Management  είχαν σκεφθεί να υποβάλουν προσφορές για την επιχείρηση, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η συμφωνία είναι παρόμοια με αυτή που πέτυχε η ψηφιακή τράπεζα της Societe Generale SA, Boursorama, με την ING Groep NV πέρυσι, η οποία επέτρεψε στον ολλανδική τράπεζα να αποχωρήσει από τη γαλλική αγορά λιανικής στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του να αποσυρθεί από μη βασικές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Thierry Laborde, Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας της BNP Paribas, δήλωσε:  «Ως μακροχρόνιος συνεργάτης του Ομίλου Orange και της Orange Bank, είμαστε φυσικά ευτυχείς που είμαστε σε θέση να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη λύση συνέχειας στους πελάτες της Orange Bank μετά τη στρατηγική επιλογή του Ομίλου Orange να αποσυρθεί από τη λιανική τραπεζική. Είτε πρόκειται για την καθημερινή ψηφιακή τραπεζική με την Hello Bank, είτε για την καταναλωτική πίστη με την BNP Paribas Personal Finance, είτε για την ασφάλιση, την οποία λειτουργούμε ήδη μέσω της συνεργασίας μεταξύ της BNP Paribas Cardif και της Orange, θα υποστηρίξουμε τους πελάτες με ένα σταθερό τραπεζικό πακέτο και υπηρεσίες υψηλής απόδοσης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή