Μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη φωτιάς που ξέσπασε σε σκάφος με επιβάτες σε μικρή απόσταση από την παραλία των Στεγνών στην Ρόδο. Στο σημείο σπεύδουν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για κάθε ενδεχόμενο, ενώ έχει ειδοποιηθεί και το Λιμεναρχείο και η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει ότι δεν υπαρχει σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των 82 επιβατών, καθώς οι περισσότεροι εγκατέλειψαν το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα δεδομένου ότι το σκάφος βρισκόταν πολύ κοντά στην ακτή.

Ναυάγιο στην Πύλο: Φωτογραφίες από το υπερφορτωμένο σκάφος λίγες ώρες πριν βυθιστεί

Προληπτικά, οι διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στην περιοχή από την πρώτη στιγμή, παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους 82 επιβάτες που με ασφάλεια αποβιβάστηκαν από το σκάφος.

Στο σημείο έχει δοθεί εντολή να πλεύσουν παραπλέοντα σκάφη σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια. Ήδη από τις 5:40 στην περιοχή βρίσκονται 4 μικρότερα σκάφη που παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας, ενώ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου έχει σημάνει συναγεργός. Δόθηκαν εντολές να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης ενδεχόμενης θαλάσσιας ρύπανσης

Πριν από λίγα λεπτά στην περιοχη βρέθηκε και το ελικόπτερο πυρόσβεσης που εδρεύει στο νησί της Ρόδου, πραγματοποιώντας έτσι ρίψεις νερού για να μπορέσει να ελεχθεί η φωτιά..

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα