Θετικές παραμένουν οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες όπως υποστηρίζει η JP Morgan.

Ο αμερικανικός οίκος επανέρχεται δυναμικά διατηρώντας την «overweight» σύσταση, με υψηλότερες τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών.

Τράπεζες: Αυξάνει τις τιμές στόχους η HSBC – Βλέπει συνέχεια στην άνοδο

Η άνοδος που πέτυχε ο κλάδος δεν έχει επηρεάσει αρνητικά τις αποτιμήσεις και οι τράπεζες εξακολουθούν να είναι διαπραγματεύσιμες με έκπτωση της τάξεως του 26% έναντι των βασικών ευρωπαϊκών τραπεζών και 45% έναντι των τραπεζών της περιοχής της Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA) σε όρους ενσώματης λογιστικής αξίας.

Η JP Morgan αυξάνει τις τιμές στόχους για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών που πλέον διαμορφώνονται στα 2 ευρώ για την Alpha Bank (από 1,50 ευρώ προηγουμένως), στα 1,90 ευρώ για τη Eurobank (από 1,60 ευρώ προηγουμένως), στα 7,30 εύρω για την Εθνική Τράπεζα (από 6,30 ευρώ προηγουμένως) και στα 3,90 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς (από 2,35 ευρώ πρoηγουμένως).

Οι οικονομολόγοι του επενδυτικού οίκου συνεχίζουν να αναμένουν μια παρατεταμένη και ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, έχοντας πλέον κλείσει και το κεφαλαίο των εθνικών εκλογών.

Σε συνδυασμό με τα επενδυτικά έργα που σχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF), οι αναλυτές αναμένουν ότι ο ακαθάριστος νέος δανεισμός των ελληνικών τραπεζών θα φθάσει στο 14% του ΑΕΠ έως το 2025 από 8% το 2019, κάτι που οδηγεί σε έναν μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης (CAGR) της τάξεως του 6% το 2022 – 2025.

Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος παρά το «ράλι» που έχει καταγραφεί, ο κλάδος εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με ένα discount της τάξεως του 26% έναντι των βασικών ευρωπαϊκών τραπεζών και 45% έναντι των τραπεζών της ζώνης CEEMEA σε όρους ενσώματης λογιστικής αξίας. Παρότι οι βραχυπρόθεσμες αναβαθμίσεις στα EPS, υπό τη βάση των καθαρών εσόδων από τόκους πιθανότατα φτάνουν στο τέλος τους, η JP Morgan βλέπει περιθώρια για μια βραχυπρόθεσμη συμπίεση του κόστους ιδίων κεφαλαίων με μια αναβάθμιση της ελλ.ηνικής οικονομίας στο καθεστώς του «investment grade».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις