Η Amazon φλερτάρει με τον Κωτσόβολο (;)

·      Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια γύρω από την «Κωτσόβολος» και τον πιθανό νέο ιδιοκτήτη της.

·      Το πωλητήριο που έβαλε η Curry’s στην Εν Ελλάδι θυγατρική της φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη σε πολλούς επενδυτές που «καλοβλέπουν» την περίπτωση της.

·      Στην πιάτσα τελευταία εκτός από τους μεγάλα funds (CVC, BC Partners) ακούγεται έντονα (περισσότερο ως σενάριο παρά ως φήμη) ότι ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η πανίσχυρη Amazon.

·      Ο κολοσσός των ηλεκτρονικού εμπορίου φέρεται να εξετάζει την κατάθεση προσφοράς στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής που χαράσσει για την ΝΑ Ευρώπη.

·      Πληροφορούμαστε πως η αμερικάνικη εταιρεία του Τζεφ Μπέζος απλώνει σταδιακά τα δίχτυα της στην ελληνική αγορά, έχοντας ήδη προσλάβει προσωπικό!

·      Αντιλαμβάνεστε πως εάν προχωρήσει μια τέτοια συμφωνία, θα πρόκειται για βόμβα μεγατόνων. Θα μιλάμε για το μεγαλύτερο deal όλων των εποχών.

·      Πάντως κάποιους τους λούζει ήδη κρύος ιδρώτας και μόνο στη σκέψη πως ένας τέτοιος λιανεμπορος θα μπορούσε να εισέλθει στην ελληνική αγορά…

·      Και ο νοών νοείτω…

———————

Όλα για να καταργηθεί το «καλάθι του νοικοκυριού»

·      Ούτε… να σκέφτονται δεν θέλουν τα μεγάλα σούπερ μάρκετ την προοπτική ότι μπορεί να συνεχισθεί το «καλάθι του νοικοκυριού».

·      Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις οι λιανέμποροι επιμένουν πως το μέτρο εξάντλησε τη δυναμική του και πρέπει να καταργηθεί.

·      Κάτι που όπως λένε έχει φανεί εδώ και αρκετό καιρό, αφού μια μεγάλη μερίδα του κόσμου του γυρίζει την πλάτη.

·      Επιπλέον, υποστηρίζουν πως είναι ένα μέτρο που νοθεύει τη λειτουργία του ανταγωνισμού…

·      Πληροφορούμαστε πως είναι έτοιμοι να συζητήσουν με την νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης μια διαφορετική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

·      Ακόμη και το γαλλικό μοντέλο, δηλαδή να προχωρήσουν σε μια «συμφωνία κυρίων» για τη μείωση των τιμών σε συγκεκριμένα προϊόντα είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν.

·      Διαμηνύουν βέβαια πως τα περιθώρια που έχουν να παρέμβουν δεν είναι απεριόριστα.

·      Υπάρχει ένα ταβάνι, όπως λένε, τονίζοντας μάλιστα πως την κύρια ευθύνη για τον καθορισμό των τιμών δεν τον έχουν αυτοί, αλλά οι βιομηχανίες…

————————

Μετακομίζει η Coca Cola στη Ρουμανία

·      Σε νέα γραφεία αναμένεται να μετακομίσει η Coca Cola HBC στην Ρουμανία.

·      Όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, η ρουμάνικη θυγατρική της πολυεθνικής υπέγραψε συμφωνία για τη δεκαετή μίσθωση νέων γραφείων.

·      Τα νέα κεντρικά θα μεταφερθούν σε χώρο έκτασης 4.500 τμ. σε συγκρότημα της Globalworth την Άνοιξη του 2024.

·      Το ίδιο συγκρότημα έχουν επιλέξει και άλλες εταιρείες κολοσσοί όπως η Amazon, η Allianz, η Carrefour και η Starbucks.

·      Η Coca Cola στη Ρουμανία διαθέτει τρία εργοστάσια και απασχολεί περίπου 1.455 άτομα.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino