Η μονάδα φυσικών παντοπωλείων Freshippo της Alibaba επέκτεινε τον αριθμό των φυσικών της καταστημάτων στην Κίνα καθώς η επιχείρηση ετοιμάζεται να αποσυνδεθεί από τη μητρική εταιρεία και να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Η Freshippo, γνωστή ως Hema στην Κίνα, σχεδιάζει να ανοίξει 12 νέα καταστήματα στην ηπειρωτική Κίνα σε μεγάλες πόλεις, όπως το Πεκίνο, η Σαγκάη και η Γκουανγκζού.

Κίνηση «έκληξη» στην Alibaba – Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία

Τα παντοπωλεία έχουν γίνει πεδίο μάχης για τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας: την Alibaba και την JD.com

Την περασμένη εβδομάδα, η JD δημιούργησε μια νέα επιχειρηματική μονάδα για να στεγάσει την επιχείρηση παντοπωλείου 7Fresh και διόρισε έναν βετεράνο της εταιρείας να ηγηθεί του τμήματος.

Η ανάπτυξη των Freshippo

Τα Freshippo της Alibaba προσπαθούν να συνδυάσουν τη δύναμη της εταιρείας στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τα logistics με την πιο παραδοσιακή εμπειρία αγορών. Οι χρήστες μπορούν να παραγγείλουν ηλεκτρονικά και να παραλάβουν τα είδη παντοπωλείου, αλλά μπορούν επίσης να πάνει στα φυσικά καταστήματα που είναι γνωστά για τα φρέσκα προϊόντα τους, όπως οι αστακοί.

Η επέκταση έρχεται τρεις μήνες αφότου η Alibaba χωρίστηκε σε έξι ξεχωριστές επιχειρηματικές μονάδες σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την εταιρεία στην ανάπτυξη. Αυτές οι μονάδες μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια και να εισαχθούν στο χρηματιστήριο.

Ωστόσο, η Freshippo είναι μια ξεχωριστή, ανεξάρτητη επιχείρηση υπό την Alibaba, όχι ένας από τους έξι επιχειρηματικούς ομίλους, με τον κινεζικό κολοσσό να ανάβει το «πράσινο φως» για μια αρχική δημόσια προσφορά χωρίς να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Μέχρι στιγμής, η Freshippo διαθέτει περισσότερα από 300 καταστήματα σε 27 κινεζικές πόλεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή