Συνολικά 667 άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύκτας στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, αφού ταραχές ξέσπασαν για τρίτη διαδοχική νύκτα σε όλη τη χώρα μετά το θάνατο εφήβου από πυρά αστυνομικού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Γαλλία: Τρίτη νύχτα ταραχών μετά τον θάνατο εφήβου από σφαίρα αστυνομικού

«Αυτή τη νύκτα οι αστυνομικοί, οι χωροφύλακες και οι πυροσβέστες μας αντιμετώπισαν και πάλι με θάρρος μια σπάνια βία. Σύμφωνα με τις οδηγίες μου για αυστηρότητα, προχώρησαν σε 667 συλλήψεις», έγραψε ο υπουργός στο Twitter έπειτα από μια νέα νύκτα βιαιοτήτων που σηματοδοτήθηκε από λεηλασίες και καταστροφές δημόσιων αγαθών.

Ο πρόεδρος Μακρόν θα προεδρεύσει σήμερα νέας συνεδρίασης με θέμα τις ταραχές

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα προεδρεύσει νέας συνεδρίασης του διυπουργικού πυρήνα κρίσης στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) στο Παρίσι για δεύτερη φορά μέσα σε ισάριθμες ημέρες, έπειτα από μια τρίτη νύχτα βιαιοτήτων στη Γαλλία μετά το θάνατο ενός εφήβου, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού, ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, ο οποίος βρίσκεται από χθες, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, ενδέχεται να συντομεύσει την παρουσία του εκεί και να επιστρέψει πριν από την ολοκλήρωση της συνόδου, αν οι συνομιλίες με τους ομολόγους του δεν έχουν τελειώσει. Πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε ήδη συγκαλέσει χθες το πρωί μια πρώτη συνεδρίαση του διυπουργικού πυρήνα κρίσης με τους υπουργούς και διευθυντές διοικήσεων στο υπουργείο Εσωτερικών, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Είχε καταγγείλει «αδικαιολόγητες» βιαιότητες.

Στη συνέχεια, στη βελγική πρωτεύουσα, δεν πήρε δημόσια το λόγο.

Ζημιές σε δημόσια κτίρια, λεηλασίες και σποραδικές συμπλοκές σημείωθηκαν την περασμένη νύκτα σε πολυάριθμες πόλεις της περιφέρειας του Παρισιού και της επαρχίας, μετά την απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία από πρόθεση και την προσωρινή κράτηση του αστυνομικού, ο οποίος σκότωσε τον 17χρονο την Τρίτη στη Ναντέρ, κοντά στην πρωτεύουσα, στη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας μετά την άρνησή του να συμμορφωθεί.

Περισσότεροι από 420 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια αυτής της τρίτης νύχτας βιαιοτήτων, ενώ υπήρξε μαζική ανάπτυξη δυνάμεων της τάξης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα